Sloss på scenen – avbryter turné

3 weeks ago 10


Rocklegendene i Jane’s Addiction kansellerer resten av sin pågående turné etter at vokalisten gikk løs på gitaristen under en konsert.

tirsdag 17. september kl. 12:45

Kortversjonen

  • Rockebandet Jane’s Addiction avbryter turné etter at vokalist Perry Farrell angrep guitarist Dave Navarro under en konsert.
  • Resten av bandet skriver på Instagram at årsaken er Farrells mentale helseproblemer og oppførsel.
  • Farrell selv beklager oppførselen sin og tar fullt ansvar for situasjonen.

Det melder bandet selv på Instagram.

Det var i Boston sist helg en tydelig frustrert vokalist Perry Farrell (65) gikk til angrep på sin gitarist Dave Navarro (57) og måtte holdes tilbake av bassist Eric Avery (59) og flere scenearbeidere.

Klipp av opptrinnet har gått viralt og viser hvordan de strever med å fjerne den karismatiske vokalisten fra scenen – se sammenstøtet i video øverst i saken.

Perry Farrells kone, Etty Lau Farrell, postet selv hendelsen på sin Instagram med en lengre forklaring der hun påpekte at ektemannen var plaget av tinnitus, sår hals og reagerte på negative tilrop fra publikum.

Håper han får hjelp

Nå skriver de tre øvrige bandmedlemmene, Stephen Perkins (57), Eric Avery og Dave Navarro, på Instagram at «deres hjerter er knust».

– På grunn av et pågående mønster av oppførsel og de mentale helseproblemene til vår sanger Perry Farrell, har vi kommet til konklusjonen at vi er nødt til å avbryte vår nåværende turné, skriver trioen og legger til at bekymringen for Farrells helse og sikkerhet – så vel som deres egen – gjør at de ikke har noe annet valg.

– Vi håper han får den hjelpen han trenger, skriver de.

– Utilgivelig

I en Instagram-story tar vokalisten alt ansvar selv:

– Denne helgen har vært utrolig vanskelig, og etter å ha hatt tid og rom til å reflektere, er det eneste riktige at jeg beklager til bandmedlemmene mine, spesielt Dave Navarro, fans, familie og venner for mine handlinger, skriver Farrell.

– Dessverre resulterte mitt bristepunkt i utilgivelig oppførsel, og jeg tar fullt ansvar for hvordan jeg valgte å håndtere situasjonen.

 Amy Harris / AP / NTBBEDRE TIDER: Stemningen mellom Jane’s Addictions Dave Navarro (til venstre) og Perry Farrell var adskillig mer harmonisk da dette bildet ble tatt i 2021. Foto: Amy Harris / AP / NTB

Jane’s Addiction var ett av de første og største alternative hardrockbandene som på slutten av åttitallet slo gjennom i det musikalske mainstream-landskapet. Bandet har fremdeles en stor tilhengerskare.

Gruppens første aktive periode ble avsluttet i 1991, med første utgave av den ambulerende rockfestivalen Lollapalooza, som Farrell stod bak. Den eksisterer fortsatt, med stor suksess.

Read Entire Article