Salgsboom for julekalendere: – En bølge som skyller inn

1 week ago 7


Julekalendere med skjønnhetsprodukter slippes grytidlig, og flere blir utsolgt nesten umiddelbart. Nettbutikken Skinsecret solgte koreansk hudpleie for 1,3 millioner på to dager.

Daglig leder og gründer Bo Myrås i nettbutikken Skinsecret jobbet på spreng denne uken for å få sendt ut julekalendere fulle av hudpleieprodukter fra Sør-Korea.  Foto: Skinsecret

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

– Nå har vi fått ut alle pallene med julekalendere fra kontoret, slik at vi kan få nye varer inn, sier daglig leder Bo Myrås i Skinsecret til E24.

Både Skinsecret og konkurrenter som Caia Cosmetics og Lyko slipper julekalenderne sine tidlig på høsten.

Flere av dem har valgt samme lanseringsdato 25. september, og de mest populære kalenderne blir utsolgt på få timer.

– Vi lanserte kalenderen vår onsdag morgen, og passerte en million i omsetning i løpet av noen få timer onsdag. Alle som virkelig skulle ha den, kjøpte på onsdag, men det ramler inn bestillinger nå også, sier Myrås.

I år har nisje-nettbutikken laget rundt 2.000 toalettmapper i fluffy teddystoff, der hver adventsluke er en silkepose med et koreansk hudpleieprodukt eller tilbehør.

– Det er mindre papirkalendre som går rett i søppelkassen på julaften. Bærekraft har blitt viktigere. Det er derfor vi og andre har gått for toalettmapper.

– Kunne dere produsert flere kalendere?

– Hvert år produserer vi mer og mer. I år produserte vi 500 flere kalendere enn i fjor.

– Men det er en viss risiko å satse for mye på ett enkelt produkt. Det koster mye å produsere, og det er et sensitivt marked for renter og inflasjon. Det er lettere å øke antallet gradvis enn å doble fra år til år. Du vil ikke brenne inne med et så spesielt produkt, fordi 1. desember er det for sent.

– Får henvendelser allerede i juli

Skinsecret var tidlig ute med å importere merker som COSRX, Anua og Mixsoon fra Sør-Korea, der folk bruker mer tid og penger på hudpleie enn i Vesten.

De siste årene har populariteten til såkalt k-beauty eksplodert, og nettbutikken omsatte for over 90 millioner kroner i fjor.

Myrås forklarer at de også kastet seg på julekalender-trenden tidlig.

– Vi startet opp for syv år siden. Da så vi at kalendere begynte å ta av i Europa, og at det var en mulighet for vår nisje. I 2019 var vi først ute i hele Europa med en julekalender dedikert til koreansk hudpleie, hevder han.

– Nå er det som en bølge som skyller inn i september og oktober.

Lanseringene kommer tidligere enn før, noe han tror er drevet frem av bevisste og engasjerte kunder med stor kjøpekraft.

– Vi får henvendelser til kundeservice allerede i juli om når kalenderen kommer, hvor mye den koster, og hva den inneholder. De yngre vil finne ut hvilken kalender de skal kjøpe i år.

Salgsrekord for svenske Lyko

Den svenske kosmetikkjeden Lyko har sluppet flere populære skjønnhets-kalendere de siste ukene.

– Det er salgsrekord i år og større etterspørsel enn noensinne, sier kommunikasjonssjef Tom Thörnblom til E24.

En av de mest populære, Lyko 24K, ble utsolgt på rundt 1,5 time.

– Vi kunne solgt alle på ett minutt, men vi har et digitalt køsystem siden nettsiden har gått ned flere år på rad. Vi selger kun 50 stykker om gangen, omtrent som en rockekonsert.

Kommunikasjonssjef Tom Thörnblom i svenske Lyko melder om salgsrekord for julekalendere, men kan ikke gi ut salgstall ettersom det børsnoterte selskapet er i en såkalt «stilleperiode» før de presenterer kvartalstall. Foto: Lyko

Lyko har allerede begynt å jobbe med kalenderne for neste år.

– Nå sikrer vi hvilke produkter vi skal ha, og så gjøres det en stor jobb hver sommer med å pakke dem, sier Thörnblom.

Kjeden slipper også lignende limited edition-forpakninger gjennom resten av året, med for eksempel sommer- eller påsketema.

– Kundene elsker denne typen pakketering i begrenset opplag. Det er litt samme fenomen som et sneaker-slipp.

– Mye uutnyttet potensial

Det er lite som tyder på at skjønnhets-kalenderne skal bli mindre populære.

Investeringsselskapet KIN, som kjøpte 60 prosent av Skinsecret i fjor, ser i hvert fall «masse vekst» i koreansk hudpleie fremover.

– K-beauty-segmentet har tatt fullstendig av i Norge og globalt, og er mye mer modent enn det var, sier KIN-sjef Per Skøien til E24.

– Det er mange merker og produkter som vil komme til Norge i fremtiden, så det er ikke snakk om noen døgnflue.

Skøien, som før var strategidirektør i Komplett, forklarer at Skinsecret har klart å vokse videre i et tøft retail-marked, men at det fortsatt er mer å gå på.

– Det er mye uutnyttet potensial. I Sør-Korea er hudpleie like vanlig for menn som for kvinner. Det finnes jo mange gode grunner til å ta vare på huden sin.

Svenske Lyko har en egen julekalender for menn.

– Den selger overraskende bra, og er mer populær i år enn tidligere, sier Thörnblom.

– Det er nok flest kvinner som kjøper den til sine menn, men det er også mange menn, særlig yngre, som begynner å bli interessert i hudpleie.

Read Entire Article