Reuters: Iran forbereder rakettangrep på Israel, ifølge amerikanske tjenestepersoner

5 days ago 6


Iran forbereder et snarlig rakettangrep på Israel, opplyser amerikanske tjenestepersoner

Irans president Masoud Pezeshkian sammen med generaler under en militærparade i Teheran 21. september i år. Foto: Vahid Salemi / AP / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

– USA har indikasjoner på at Iran forbereder et ballistisk rakettangrep mot Israel, sier en høytstående tjenesteperson i Det hvite hus til AFP tirsdag.

Kort tid etter opplysningene fra USA holder talsperson i det israelske forsvaret (IDF) en pressekonferanse. Han sier at ethvert iransk angrep på Israel vil få konsekvenser.

– IDF er forberedt på både angrep og forsvar, sa Daniel Hagari, talsperson i IDF.

Israelske bakkestyrker har startet det de kaller målrettede angrep mot Hizbollah-mål i Sør-Libanon, tross advarsler fra flere hold.

Det iranske militæret viste frem  Bavar-raketter under paraden 21. september. Foto: Atta Kenare / AFP / NTB

– Begrenset operasjon

Hizbollah anses for å være Irans forlengede arm.

De hevder det er snakk om en begrenset operasjon i landsbyer nær Israels grense. De mener målene utgjør en «umiddelbar trussel mot israelske lokalsamfunn i det nordlige Israel».

Samtidig melder Hizbollah at de har angrepet israelske tropper i landsbyen Metula, som ligger nord i Israel ved grensen til Libanon, Reuters.

Bakkeinvasjonen har ligget i kortene lenge, sa Midtøsten-forsker og ekspert på palestinsk politikk, Dag Tuastad, til VG mandag:

– Dette er snakk om en slags begrenset operasjon i nærheten av grensen for å hindre muligheten for at Hizbollah skal kunne gå inn i Israel, som det nå spekuleres i om de har hatt planer om, sa Tuastad.

Journalister fra New York Times skal sent mandag ha observert minst to dusin militære Humvees på vei nordover med soldater i full kampuniform, inkludert nattsynsbriller.

Flere titalls logistikkjøretøy, noen pansrede, var også på vei mot grensen.

Invasjonen følger etter intense israelske angrep over hele Libanon de siste to ukene, som har drept hundrevis av mennesker.

Read Entire Article