Pubdød i England

1 week ago 10


Britiske puber frykter økte skatter og avgifter fremover.

Britiske puber, som her i Widsor utenfor London, har vært gjennom både pandemi og kraftig prisvekst de siste årene. Foto: Andreea Alexandru / AP / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

305 puber i England og Wales stengte dørene i løpet av de første seks månedene av 2024, viser tall fra eiendomsanalyse-firmaet Altus. Det skriver The Guardian.

Det tilsvarer at 50 puber la inn årene hver måned. Antallet totalt her er nå nede i 39.096 puber, ifølge statistikken.

Antallet puber i Storbritannia har falt jevnt og trutt i flere tiår.

Det stengte enda flere puber i samme periode i 2023, da det var kroken på døren 383 puber.

Les på E24+

Fraktmarkedet trues av storstreik

Frykter skatt

Alex Probyn i Altus mener enda flere puber risikerer å måtte stenge neste år på grunn av kostnader som følge av prisveksten, og bortfall av skattefritak.

Serveringsbransjen har siden coronapandemien i 2020 fått fritak for skatt på næringseiendom. Fritaket var på 100 prosent mellom 2020 og 2022, før det ble redusert til 75 prosent.

Dette fritaket skal etter planen bort fra april neste år.

Bransjeorganisasjonen British Beer and Pub Association (BBPA) ber myndighetene love beholde skattefritaket på 75 prosent, og kutte i alkoholavgiftene i det kommende budsjettet den nye Labour-regjeringen skal legge frem.

– Bransjen vår er en økonomisk bjellesau. Når puber og bryggerier lider, lider økonomien. Hvis myndighetene ønsker å lykkes med sitt mål om vekst, må det støtte ølet og pubene våre som spiller en så viktig rolle i våre lokalsamfunn, uttalte Emma McClarkin, leder for BBPA, tidligere i september.

Pandemi og prisvekst

Det har vært flere skjær i sjøen for britiske puber de siste årene, og antallet har falt jevnt og trutt.

Pandemien ga nedstenginger og avstandsbegrensninger. Deretter slo skyhøy prisvekst inn over både kunder og pubene selv. For to år siden ropte bransjen varsku om at høye energipriser kunne gjøre at mange puber måtte stenge.

Rentene har også steget kraftig. Bank of England kuttet renten for første gang på fire år i august, til 5 prosent.

Read Entire Article