Pareto-advokat om Sveaas-søksmål: – Man føler seg litt mobbet

1 week ago 8


Partenes advokater møtes i retten torsdag.

Christen Sveaas har saksøkt Pareto i forbindelse med saken om Solstad Offshore. Foto: Javad Parsa / NTB

Publisert: Publisert:

For mindre enn 20 minutter siden

Saken oppdateres...

I forrige uke ble det kjent at også meglerhuset Pareto blir saksøkt av Christen Sveaas’ Kistefos i striden om rederiet Solstad Offshore.

– Pareto som rådgiver blir trukket inn i dette og får en enorm arbeidsbyrde i forhold til alle provokasjoner og spørsmål som blir lagt frem. Man føler seg litt mobbet her. Rettssaken tar sikkert ti- tolv uker, med enorme mengder dokumenter som man får fremlagt, og så kommer man kanskje dit at det spørsmålet som er relevant for Pareto ikke blir diskutert i det hele tatt, sier Marius Gisvold, advokat for Pareto.

Uttalelsene kommer i et planmøte i Oslo tingrett torsdag. I møtet tar retten stilling til hvilke punkter som skal behandles, hvilken tilgang man har til beviser og en eventuell mekling mellom partene.

Sveaas’ investeringsselskap Kistefos krever et ukjent beløp i erstatning for brudd på verdipapirhandelloven og medvirkning til grov forskjellsbehandling av aksjonærer i Solstad Offshore.

«Pareto har gjennomgått sin rolle i transaksjonen nøye, og kan ikke se at det er noe grunnlag for søksmålet, skrev Bjørn Haakon Steive, sjef for etterlevelse hos Pareto Securities, til E24 i forrige uke.

«Siden saken nå er brakt inn i rettssystemet og berører taushetsbelagte kundeforhold, vil ikke Pareto gi ytterligere kommentarer til saken utenfor retten», skrev Steive i en e-post.

Kistefos-sjef Bengt Rem har tidligere sagt at de ikke har noen spesifikk kommentar til grunnlaget for søksmålet, «ut over det faktum at Pareto Securities AS var Solstad Offshore ASAs rådgiver i transaksjonen».

Pareto har bedt om at saken stanses, men tingretten har landet på at den ikke blir det.

Meglerhuset vurderer å anke denne beslutningen i lagmannsretten, opplyser Gisvold i retten torsdag.

Mener seg forskjellsbehandlet

Med søksmålet mot Pareto utvides gruppen av aktører som Sveaas-selskapet vil ta til retten i striden om penger og makt i Solstad.

Sentralt i krangelen har vært en refinansiering og mer spesifikt hvem som bør eie hvor mye i et nytt selskap. Solstad Maritime, som har tatt over en stor del av rederiets flåte.

Sveaas mener aksjonærene har blitt forskjellsbehandlet til fordel for Kjell Inge Røkkes Aker i den gjennomførte restruktureringen av Solstad.

Tilbake i mai leverte Kistefos et gruppesøksmål mot styremedlemmene og konsernsjefen i Solstad Offshore og Aker Capital, for å kreve erstatning for det selskapet mener er tap som følge av refinansieringen i Solstad Offshore.

De saksøkte partene har bestridt at det er grunnlag for noe søksmål.

Mandag denne uken gikk Kistefos ut med en invitasjon til medaksjonærer i Solstad om å bli med på gruppesøksmålet.

«Kistefos vil gjennomføre søksmålet uansett, uavhengig av om det blir i form av et gruppesøksmål eller kun med Kistefos og andre interesserte aksjonærer som saksøkere», skriver Kistefos-sjef Bengt Rem i en melding på Kistefos-nettsiden Solstadskandalen.no.

Etter restruktureringen av Solstad-systemet ble selskapet delt i to, det gamle Solstad Offshore som fortsatt er notert på Oslo Børs og nye Solstad Maritime som etter planen skal børsnoteres.

Les på E24+

Derfor kan Sveaas få med seg mange i Solstad-striden

Read Entire Article