Oslo Børs starter uken svakt i minus

3 hours ago 2


Hovedindeksen på Oslo Børs faller noe fra start mandag.

Illustrasjonsbilde av Oslo Børs. Foto: Kjetil Malkenes Hovland, E24

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Kortversjonen

Saken oppdateres gjennom handelsdagen.

Hovedindeksen på Oslo Børs faller rundt 0,12 prosent fra start mandag.

Dette er de mest omsatte aksjene fra start:

  • Equinor: ned 0,2 prosent
  • TGS: ned 3,25 prosent
  • Agilyx: ned 2,11 prosent
  • Aker BP: ned 0,62 prosent
  • Kongsberg Gruppen: opp 0,28 prosent

Oppgang i Kina

I forrige uke endte Wall Street med oppgang, og den brede S&P 500-indeksen steg igjen til ny rekord. Oppgangen på børsene har også hjulpet Oljefondet til å nå en ny milepæl på 19.000 milliarder kroner.

Shanghai Composite-indeksen steg mandag, etter at Kinas finansminister lørdag presenterte nye stimulansetiltak for å få fart på landets økonomi. Det kom imidlertid ikke veldig detaljerte svar om størrelsen på stimulansene, ifølge Dow Jones Newswires.

Børsen i Japan er stengt.

Mandag morgen er oljeprisen ned rundt én prosent siden midnatt, og nordsjøoljen Brent handles til 77,81 dollar fatet.

Den europeiske gassprisen (TTF) har vært på opptur de siste månedene, og har i det siste ligget på rundt 40 euro per megawattime (MWh). Mandag åpner TTF ned over én prosent til 39,33 euro per MWh, ifølge Infront.

Les også

Bank- og taxiaksjer trakk S&P 500 og Dow Jones opp til nye rekordnivåer

Lavere produksjon fra Aker BP

Mandag melder Aker BP om nedgang i produksjonen i tredje kvartal, sammenlignet med andre kvartal. Årsaken er planlagt vedlikehold, ifølge selskapet. Aker BP fikk noe mindre for oljen sin enn i kvartalet før, men noe mer for gassen.

DNO melder om oppgang i produksjonen i tredje kvartal, både sammenlignet med andre kvartal og med fjorårets tredje kvartal. Oljen som ble produsert i Kurdistan i Irak ble imidlertid solgt til lokale kjøpere, siden den viktige rørledningen til Tyrkia, og videre til verdensmarkedet, er stengt.

Public Property Invest ASA (PPI) melder om kjøp av eiendommen Jærveien 33 i Sandnes for 139 millioner kroner. Den nyoppussede eiendommen er på 4.700 kvadratmeter og leies ut til Sandnes kommune for behandling innen rus og psykiatri.

Den årlige leieinntekten er på 10,5 millioner kroner, ifølge en melding.

PPI sitter på over 60 eiendommer som blant annet huser offentlige instanser som tingretter og politistasjoner.

– PPI har en klar strategi for vekst ved å være ledende innen konsolidering innen sosiale infrastruktureiendommer i det norske markedet. Denne attraktive eiendommen utgjør en verdi god og verdiskapende start, sier PPIs midlertidige sjef Ilija Batljan.

Les også

Oljefondet passerer 19.000 milliarder

Horisont Energi leter etter ny partner

Horisont Energi vil vurdere sine muligheter for CO₂-lagringslisensen Polaris, etter at Orlen Upstream Norway (tidligere PGNiG) har informert selskapet om at det vil trekke seg fra lisensen, ifølge en melding mandag.

«Horisont Energi er i dialog med Energidepartementet og nye potensielle lisenspartnere, og selskapet vil arbeide for å sikre en vei videre for CO₂-letelisensen Polaris, EXL003», skriver selskapet.

– Horisont Energi vil nå vurdere mulighetene for å kunne ta Polaris-prosjektet videre som et konkurransedyktig alternativ for Barents Blue-prosjektet, sier konsernsjefene Bjørgulf Haukelidsæter Eidesen og Leiv Kallestad i Horisont Energi.

Barents Blue-prosjektet skal etter planen produsere ammoniakk fra gass, kombinert med CO₂-lagring. Selskapet vurderer også alternative CO₂-lagre for prosjektet.

Read Entire Article