Oslo Børs åpner opp etter løft i oljeprisen

6 days ago 6


Oslo Børs åpner opp i kjølvannet av store utslag på børsene i Asia, oppgang i oljeprisen og blandet utvikling på USA-børsene før helgen.

Foto: Erik Flaaris Johansen / NTB

Publisert: Publisert:

For mindre enn 10 minutter siden

Saken oppdateres..

Hovedindeksen stiger 0,57 prosent i minuttene etter børsåpning mandag.

Nordsjøoljen handles for 72,4 dollar per fat i spotmarkedet. Prisen har steget rundt 1,5 dollar siden Oslo Børs stengte fredag.

Flere av de mest omsatte største selskapene stiger fra start:

  • Equinor er opp 1,5 prosent
  • Aker BP er opp 1,3 prosent
  • Norsk Hydro stiger 1,7 prosent
  • Frontline er op 0,9 prosent

I Asia fortsetter oppturen på Shanghai-børsen, med en oppgang på over åtte prosent mandag etter nye tiltak for å støtte landets kriserammede eiendomssektor.

Samtidig faller Tokyo-børsen kraftig etter at Shigeru Ishiba fredag vant avstemningen om ledervervet i regjeringspartiet LDP, og han blir dermed også ny statsminister i landet.

John Fredriksen-rederiet Golden Ocean har steget i kjølvannet av Kinas tiltakspakker. Aksjen løftes 3,5 prosent mandag morgen. Rederiet driver med frakt av tørrlast til havs, blant annet jernmalm, som er svært Kina-sensitivt. Havneaktiviteten i Midtens rike står for rundt 40 prosent av verdens tørrlastimport.

Vinner kontrakt

Før børsåpning har Aker Solutions meldt om en ny kontrakt verdt mellom 0,5 milliarder og 1,5 milliarder kroner. Den gjelder modifisering av plattformdekket på Troll A-plattformen i forbindelse med økt gassproduksjon fra Troll Vest.

Arbeidet omfatter blant annet ingeniørarbeid, innkjøp, konstruksjon og installering for å gjøre Troll A-plattformen klar for å motta og prosessere gass fra åtte nye brønner.

Oljeselskapet BlueNord oppjusterer utsiktene for Tyra-feltet i Danmark.

Selskapet har tidligere meldt om noe forsinkelse i oppstarten av feltet fordi deler til en kompressor måtte repareres på land.

Dette arbeidet har bra fremgang, og transformatoren skal etter planen installeres i fjerde kvartal, skriver selskapet.

Nå venter BlueNord at starten og opptrappingen av produksjonen til maksimal teknisk kapasitet på Tyra kan skje i løpet av året.

Gitt disse antagelsene forventer BlueNord en produksjon på 4.000 til 6.000 fat oljeekvivalenter per dag i fjerde kvartal. Tyra er ventet å gi rundt 30.000 fat oljeekvivalenter per dag til BlueNord mot slutten av desember, skriver selskapet.

Read Entire Article