Oppgang på Oslo Børs – Hexagon Purus raser

1 day ago 2


En langsiktig milliardavtale for Hexagon Purus er skrotet.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Publisert:

Oppdatert nå nettopp

Saken oppdateres gjennom handelsdagen.

Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 0,38 kort tid etter åpning fredag morgen.

Oljeprisen steg i går ettermiddag, og fortsatte oppover utover kvelden. Brent spot-prisen ligger på 77,8 dollar fatet i skrivende stund.

Det kom et brått hopp for oljeprisen i går ettermiddag, like før Børsen stengte. USAs president Joe Biden fikk spørsmål om han støtter et eventuelt Israel-angrep på oljefasiliteter i Iran, og svarte «vi diskuterer det».

Slik går det med noen av de mest omsatte aksjene på Børsen i tidlig handel:

  • Equinor er opp 0,7 prosent
  • MPC Container Ships er ned 5,3 prosent
  • Webstep er ned 1,4 prosent
  • Frontline er opp 1,5 prosent
  • Aker BP er opp 1,7 prosent
  • Vår Energi er opp 1,7 prosent

Les på E24+

Her stiger boligprisene mest og minst

Oljeprisen gjorde også et byks oppover tidligere i uken, i kjølvannet av eskaleringen i Midtøsten med iranske rakettangrep mot Israel.

Wall Street endte gårsdagen med nedgang for de amerikanske aksjemarkedene.

Terminert avtale for Hexagon Purus

Hexagon Purus og Daimler Truck North America har blitt enige om å terminere en avtale som skulle løpe fra 2024 til 2027.

Partene meldte om den langsiktige avtalen for leveranse av blant annet batteripakker til yrkeskjøretøy tilbake i august i fjor. Da ble verdien av avtalen anslått til rundt 150 millioner dollar, eller rundt halvannen milliard kroner.

Selskapet skriver at den finansielle prognosen for 2024 fastholdes.

Hexagon Purus-aksjen faller 17,1 prosent i tidlig handel.

Hexagon Composites, som er største eier i Hexagon Purus, faller 8,1 prosent.

Norwegian venter smell fra Boeing-streik

Flyselskapet hadde flere passasjerer i september enn på samme tid i fjor, med snaut 2,3 millioner passasjerer. Flyene var også fullere, med en fyllingsgrad på 85,2 prosent.

Samtidig sier Norwegian-sjef Geir Karlsen at selskapet «tar aktive kostnadsgrep for å ligge i forkant av forventede utfordringer».

– Den pågående streiken hos Boeing forårsaker ytterligere forsinkelser i leveranser av nye fly. Forsinkelsene betyr at vi ikke får det antall fly vi har regnet med for neste års sommerprogram, som øker kostnadene på kort sikt. Vi ser derfor på ulike tiltak, inkludert å forlenge leieavtaler på fly, sier Karlsen i en melding.

Norwegian-aksjen faller 3,8 prosent.

Det har også kommet nyheter om andre Oslo Børs-selskaper:

  • Riggselskapet Deep Value Driller deler ut et utbytte på 1 krone per aksje, tilsvarende en samlet utbetaling på 86,4 millioner kroner.
  • John Fredriksen-selskapet Geveran Trading har økt beholdningen i offshorerederiet Dof med én million aksjer, viser E24s investorlister fredag.
  • Skipsteknologiselskapet Eqva har hentet 15 millioner kroner ved å utstede nye aksjer, til en tegningskurs på 4,80 kroner per aksje. Det er under sluttkursen på 5,68 kroner torsdag.
Read Entire Article