Oljedrevet oppgang på Oslo Børs etter Midtøsten-uro

4 days ago 6


Olje- og shippingaksjer stiger på Oslo Børs.

Foto: Erik Flaaris Johansen / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Saken oppdateres..

Oslo Børs åpner med oppgang onsdag. Hovedindeksen stiger 0,6 prosent noen minutter etter åpning.

Nordsjøoljen handles for 74,6 dollar per fat i spotmarkedet etter et markant løft i kjølvannet av Irans angrep mot Israel.

Siden Oslo Børs stengte tirsdag har oljeprisen steget med rundt en dollar, og prisen er opp nærmere fire dollar siden de første meldingene om angrepet.

– Frykten for en desto større konflikt i Midtøsten, hvor også USA trekkes mer direkte inn, sørget for at oljeprisen trakk markant opp i går, og markedsreaksjonene var generelt større enn hva vi så i forbindelse med det forrige iranske angrepet tilbake i april, skriver sjeføkonom Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken i en morgenrapport.

– Markedet avventer nå Israels svar på det iranske angrepet, skriver han.

Oljeaksjer stiger fra start på Oslo Børs.

Stolt-Nielsen tjente mer

Før børsåpning har rederiet Stolt-Nielsen sparket i gang resultatsesongen.

Rederiet, som har avvikende regnskapsår, fikk et resultat etter skatt på 99 millioner dollar i tredje kvartal, opp fra 90 millioner dollar i samme kvartal året før.

Driftsinntektene ble 733 millioner dollar, mot 694 millioner dollar i tredje kvartal året før.

Stolt-Nielsen driver med kjemikalietankskip, men har også kjemikalievirksomhet innen blant annet terminaler og containere.

Rederiet skriver at «de langsiktige fundamentale forholdene for tilbud og etterspørsel i kjemikalietankmarkedet forblir støttende».

Jobber med finansiering

Industrikonsernet Scana meldte tidligere i september om et mottatt oppkjøpstilbud fra det namibiske selskapet MIG Finance Namibia, på fire kroner per aksje.

Onsdag melder Scana at det har mottatt en pressemelding fra det namibiske selskapet.

I pressemeldingen skriver MIG at det har hyret Deutsche Bank for å skaffe finansiering og Sands advokatfirma som juridisk rådgiver i forbindelse med oppkjøpstilbudet.

MIG skriver videre at Deutsche Bank er i ferd med å fullføre finansieringsprosessen, noe som er ventet å ta fem til syv virkedager.

Oppgangen fortsetter på Hongkong-børsen

De største børsene i Asia spriker onsdag.

Kinesiske aksjer på Hongkong-børsen fortsetter den kraftige oppgangen, mens markedet Kina er stengt som følge av nasjonaldagsmarkering.

Hang Seng-indeksen i Hongkong sendes opp seks prosent

Ifølge Bloomberg stiger en indeks som følger eiendomsaksjer med over 30 prosent, mens en indeks av megleraksjer er opp tilsvarende.

Kinesiske aksjer har fått et kraftig løft på optimisme om landets tiltakspakker for å støtte økonomien, ikke minst de kriserammende eiendomssektoren.

Read Entire Article