New Yorks ordfører korrupsjonstiltalt på fem punkter

1 week ago 5


New York Citys demokratiske ordfører Eric Adams er tiltalt for å ha mottatt bestikkelser i en føderal korrupsjonssak. Han avviser skyld og nekter å gå av.

  • En person med hansker bærer ut mapper fra New York City-ordfører Eric Adams' offisielle bolig torsdag morgen.

  • Politibetjenter sto tidlig torsdag morgen utenfor ordførerboligen.

1 av 2Foto: Yuki Iwamura / AP / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

FBI-betjenter gikk tidligere torsdag inn i Adams' bolig og beslagla mobiltelefonen hans, bare timer før korrupsjonstiltalen ble offentliggjort.

Beslaget ble gjort i Adams' hjem på Manhattan tidlig torsdag morgen, timer før den ventede offentliggjøringen av tiltalen.

– Føderale betjenter dukket i morges opp på Gracie Mansion i et forsøk på å lage spetakkel igjen og ta ordfører Adams' telefon igjen, sier ordførerens advokat Alex Spiro.

Spiro legger til at Adams ikke er pågrepet.

– De sender et tosifret antall agenter for å hente en telefon når vi med glede kunne ha levert den inn selv, sier Spiro.

Adams' telefoner og et nettbrett ble i november i fjor beslaglagt av FBI, og boligen til en av hans viktigste økonomiske bidragsytere ble gjennomsøkt.

Adams har hele tiden avvist å ha gjort noe galt.

Onsdag kveld sa Adams at en eventuell tiltale vil være «fullstendig grunnløs, basert på løgner», og at han ikke vil trekke seg hvis han blir tiltalt.

Adams ble valgt for tre år siden og lovet i valgkampen å slå ned på kriminaliteten i storbyen.

Read Entire Article