Nervøst på Wall Street med frykt for storkrig i Midtøsten

3 days ago 8


Den økende spenningen i Midtøsten gir høyere oljepris og nervøse investorer. Oljerelaterte aksjer får seg imidlertid en opptur.

NERVØS STEMNING på Wall Street etter at Israel har varslet kraftig motangrep som følge av Irans rakettangrep tirsdag kveld. Bildet er en illustrasjon fra en tidligere anledning. Foto: Richard Drew / AP

Publisert:

Oppdatert nå nettopp

Saken oppdateres utover kvelden

Slik ser det ut på børsene i USA rundt kl. 16.55:

  • S&P 500-indeksen er ned 0,04 prosent
  • Dow Jones-indeksen er opp 0,1 prosent
  • Nasdaq Composites-indeksen er ned 0,01 prosent

Frykt for eskalering av konflikten i Midtøsten ga bred nedgang på børsene i USA tirsdag. Onsdag varsler Israel et kraftig motangrep mot Iran etter gårsdagens rakettangrep.

Oljeprisen fortsetter opp rundt en halv dollar for dagen til nær 75 dollar fatet. Bekymring for at produksjonen i regionen, eller transportmulighetene skal rammes, ligger bak oppgangen.

Oljegiganter som Conoco Philips, Exxon og Chevron stiger alle i tidlig handel.

OPPTUREN for oljeprisen de siste to dagene knyttes til frykt for at mindre olje kan bli tilgjengelig i markedet hvis det blir storkrig i Midtøsten. Foto: Skjermdump fra Infront

Tesla-fall

Elbilprodusenten Tesla faller 3,4 prosent etter leveringstall for tredje kvartal.

Til tross for at antallet leverte biler stiger til 462.830, er det marginalt svakere enn ventet. Tesla opplever også økt konkurranse fra Kina, skriver Bloomberg.

Ford, som også er blant storselgerne av elbiler i USA, faller også markant.

Nike som kom med resultater tirsdag kveld, faller nær 8 prosent. Inntektene falt 10 prosent til 123 milliarder norske kroner. Det var et større fall enn analytikerne regnet med. I tillegg trakk selskapet guidingen for hele året i påvente av ny toppsjef som starter 14. oktober, skriver CNBC.

Flere nye jobber

På den positive siden viste ADP-rapporten i USA at sysselsettingen i privat sektor øke med 143.000 i september mot ventet 125.000, ifølge Bloomberg.

Disse tallene blir ofte sett på som en pekepinn på den mer omfattende jobbstatistikken utenom jordbruket, som har fått tilnavnet «månedens viktigste tall».

Sysselsettingen er en viktig del av mandatet til sentralbanken (Fed) i USA, og kan derfor påvirke rentesettingen. Fed leverte et såkalt dobbelt rentekutt i september, da renten ble satt til mellom 4,75 prosent og 5 prosent.

Read Entire Article