Nedgang på Wall Street - biotek-aksje til himmels

3 hours ago 3


De amerikanske børsene sendes ned fra start mandag ettermiddag, mens biotek-selskapet Scholar Rock skyter opp mer enn 300 prosent.

Foto: Peter Morgan / AP / NTB

Publisert:

Oppdatert nå nettopp

Saken oppdateres gjennom handelsdagen.

Slik ser det ut på de toneangivende indeksene klokken 16.50:

  • S&P 500-indeksen er ned 0,31 prosent
  • Dow Jones-indeksen faller 0,30prosent
  • Nasdaq Composites-indeksen er ned 0,39 prosent

Oljeprisen har styrket seg rundt 1,5 dollar siden det var handel i USA sist. Et fat nordsjøolje (brent spot) handles for 79,64 dollar, en oppgang på 1,52 prosent siden midnatt.

Les på E24+

Equinor har neppe blitt en grønn bjellesau

Kritiserer dobbeltkutt i september

Fredag avsluttet Wall Street i pluss etter sterke amerikanske arbeidstall.

I forkant av jobbtallene ble det diskutert om den amerikanske sentralbanken Federal Reserve (Fed) ville komme med et enkelt eller dobbelt rentekutt på neste møte, men denne usikkerheten ser nå ut til å ha lagt seg noe.

Grunnlegger og strateg i Quantum Strategy, David Roche, sier til CNBC at de nye jobbtallene får Feds doble rentekutt på forrige møte i september til å virke «dumt, populistisk og panisk».

– Feilen er å være i overkant dataavhengig og uten et strategisk syn, sier Roche i en kommentar.

Markedet priser nå inn rundt 80 prosents sannsynlighet for et enkelt rentekutt på 0,25 prosent i november, ifølge CME FedWatch Tool. De øvrige prosentene venter at rentenivået forblir uendret i intervallet 4,75 til 5 prosent.

Lange renter har også steget etter jobbtallene.

Renten på amerikanske statsobligasjoner med ti års løpetid, ofte omtalt som «tiåringen», har bikket 4 prosent. «Toåringen» har også gjort et hopp, og ligger på 3,9785 prosent mandag ettermiddag.

Til værs etter positive resultater

Biotekselskapet Scholar Rock var opp mer enn 246 prosent i førhandelen. Det skjer etter at selskapet har publisert positive resultater i en studie for deres medisin rettet mot personer med sykdommen spinal muskelatrofispinal muskelatrofien gruppe av sykdommer som er kjennetegnet ved at de motoriske cellene i ryggmargen ødelegges.

Aksjen stiger 335 prosent i 16.50-tiden.

Jefferies har nedgradert tek-giganten Apple fra kjøp til hold. Det amerikanske finanskonsernet mener selskapets forventninger til iPhone 16 og 17 er for høye.

Aksjen faller 0,72 prosent.

Opptur i verdensmarkedene

På børsene i Europa er det oppgang kort tid før åpning i de amerikanske markedene. Ibex-indeksen i Madrid stiger nær 1 prosent.

I Asia var det også oppgang mandag morgen. Nikkei-indeksen i Tokyo steg mer enn 2 prosent.

Read Entire Article