Næringstopp siktet for snikfilming: Over 1000 videofiler

1 month ago 15


Det var Dagens Næringsliv som først omtalte omfanget av snikfilmingen.

Den siktede mannen hadde inntil i helgen en toppstilling i en norsk næringsorganisasjon. Han skal ha plassert et skjult kamera på badet i leiligheten han delte med en politiker, to kolleger og en journalist under Arendalsuka, kunne NRK fortelle før helgen.

Ifølge de fornærmede i saken var kameraet montert inne i en mobil høyttaler, som tilhører mannen. Høyttaleren var plassert på badet, og de fornærmede mener de ble filmet under oppholdet i Arendal.

Den siktede er ennå ikke advart, ifølge politiadvokat Geir Magne Søfteland i Agder politidistrikt.

– Det er foreløpig ikke avtalt tid og sted for avhør av den siktede, men vi håper å kunne få gjennomført et avhør i løpet av denne uken. Hvor avhøret skal skje vil ikke bli opplyst, skriver han i en uttalelse til NRK.

– Politiet har foretatt ransaking på siktedes bopel og arbeidsplass. Det er gjort beslag i saken og de tekniske undersøkelsene knyttet til disse pågår uten at jeg ønsker å gå konkret inn på hva politiet har beslaglagt, legger Søfteland til.

Politiadvokaten sier det vil være naturlig å avhøre siktede først når de tekniske undersøkelsene er ferdige eller i alle fall godt påbegynt.

– Det er for tidlig å si noe om omfanget av saken, dette er noe etterforskningen forhåpentligvis vil gi svar på. Det er flere fornærmede i saken uten av jeg ønsker å tallgi dette nå.

Publisert 02.09.2024, kl. 13.46 Oppdatert 02.09.2024, kl. 13.52

Read Entire Article