Mowi vil øke slaktevolumet til 600.000 tonn laks i 2029

1 week ago 8


TRØNDELAG (E24): Laksekjempen satser samtidig på å kutte kostnadene med opptil 4,7 milliarder kroner.

VERDENS STØRSTE lakseoppdretter har invitert til kapitalmarkedsdag på kysten i Midt-Norge. Mowi-sjef Ivan Vindheim viser blant annet frem anlegget Bremnessvaet i øykommunen Smøla i Møre og Romsdal i løpet av turen. Foto: Sverre Mollan / E24

Publisert: Publisert:

For mindre enn 10 minutter siden

Saken oppdateres

- Etter å ha nådd en milepæl på 500.000 tonn laks i 2024, vender vi nå blikket mot neste milepæl på 600.000 tonn som vi tar sikte på å nå i 2029. Dette vil vi gjøre ved å ta i bruk ledig kapasitet, samt å øke produktiviteten og biologiske prestasjoner på eksisterende produksjon gjennom vår postsmoltsatsning, sier Mowi-sjef Ivan Vindheim.

Det kommer frem i en børsmelding i forbindelse med Mowis investordager på Brekstad i Ørland (Trøndelag).

I fjor slaktet oppdrettsselskapet 475.000 tonn laks, tilsvarende en global markedsandel på rundt 20 prosent. I år har målet vært å øke til 500.000 tonn.

I tillegg planlegger Mowi å kutte kostnader i størrelsesorden 300-400 millioner euro (opptil 4,7 milliarder kroner) i samme periode. Det skal skje gjennom det som beskrives som et ambisiøst kostforbedringsprogram.

Laksebransjen er opptatt av å prøve ut ny teknologi for å takle utfordringer med høy dødelighet, lus og sykdom. Mowi har satset mye på postsmoltpostsmoltPostsmoltstadiet er definert som den første perioden etter at laksen har gått igjennom smoltifiseringen, dvs. gått over fra å være en fisk som er tilpasset ferskvann, til en laks som har utviklet sjøvannstoleranse. Mowi definerer postsmolt som fisk over 500 gram. Ved å produsere større postsmolt blir fisken mer robust og produksjonstiden i sjøen blir vesentlig kortere., der fisken er større og mer robust før den settes i sjøen.

Les på E24+

Dette bør du vite om fisk på land

Mowi er verdens største oppdretter av atlantisk laks. Den viktigste oppdrettsregionen er i Norge, men selskapet har også oppdrett i Chile, Canada, Skottland, Irland, Island og på Færøyene. Selskapet har totalt 11.500 ansatte i verden og hovedkontoret ligger i Bergen.

Mowi verdsettes til rundt 94 milliarder kroner på Oslo Børs.

I forkant av strategipresentasjonen hadde de aller fleste analytikerne kjøpsanbefaling på aksjen. Milliardæren John Fredriksen er største eier i Mowi, etterfulgt av det statlige Folketrygdfondet.

Les også

Mowi betaler utbytte på 879 millioner

Read Entire Article