Milliardær Kjetil Holta legger ned virksomheten i Norge

3 hours ago 3


Lite velvilje fra Skatteetaten og nyheter fra statsbudsjettet har bidratt til beslutningen.

Investor Kjetil Holta. Foto: Javad Parsa

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Kortversjonen

Milliardær og investor Kjetil Holta har bestemt seg for å avvikle virksomheten sin Norge, skriver Dagens Næringsliv (DN).

Årsaken er skatt og rammevilkår, sier Holta til avisen.

Les på E24+

Fra null til millioner: Slik lyktes Trond (56) på børsen

– Mer opptatt av maks skatt

Holtas investeringsselskap Holta Invest er storeier i flere selskaper, deriblant kleskjeden Morris, oppdrettsselskapet Icelandic Salmon og oljeserviceselskapet Optime Subsea.

Men nyhetene om exit-skatt og andre prioriteringer fra statsbudsjettet i forrige uke, gjorde Holta deprimert, ifølge DN.

– I Norge har vi en skatteetat som er mye mer opptatt av maks skatt enn rett skatt, sier han til avisen, og beskriver det han opplever som lite velvilje fra den norske Skatteetaten.

– Gjør beslutningen ekstra vanskelig

Holta er bosatt i Sveits, og har i flere perioder bodd ulike steder i utlandet.

Nå har han tilbudt de ansatte i selskapet sluttpakke, til tross for at det med hans egne ord går «ekstremt bra».

Små marginer gjør at Holta nå vil avvikle.

– Vi har langt høyere avkastningen enn det Børsen gir. Og det gjør beslutningen ekstra vanskelig. Men det blir feil å bygge videre en organisasjon i Norge som ikke har annet enn en far med norsk pass. Jeg er ikke bekymret for mine ansatte, de vil være svært attraktive på arbeidsmarkedet, sier milliardæren til DN.

Bekymret for situasjonen i Norge

Holta innehar plass nr. 63 på Kapitals liste over Norges 400 rikeste. Magasinet har anslått hans formue i 2024 til 6,10 milliarder kroner.

I sommer uttrykte han overfor Finansavisen at han var bekymret for situasjonen i Norge.

– Det som er bekymringsfullt er hvordan man ikke skaper grobunn for ny industri og investeringer i Norge. Spørsmålet burde heller være hvordan man kan lokke kapitalen til Norge fremfor å se på hvordan man kan stenge den inne, sa Holta til avisen.

Read Entire Article