Legger ned gjeldsrådgiveren Kan

1 week ago 12


Rådgivningstjenesten Kan mangler kunder, og legges ned etter litt over ett år. – Ikke funnet en økonomisk farbar vei for selskapet.

Rådgivningstjenesten Kan legges ned. Tjenesten ble lansert i fjor høst av daværende konsernsjef Klaus-Anders Nysteen i Kredinor og daglig leder Solveig Bratli Skjerven i Kan. Foto: Kredinor

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Kortversjonen

For bare ett år siden lanserte inkassoselskapet Kredinor en ny økonomisk rådgivningstjeneste, Kan AS.

Nå legges tjenesten ned.

– Vi avslutter virksomheten, sier daglig leder Solveig Bratli Skjerven i Kan til E24.

Hun sier at selskapet ikke er konkurs, men at det ikke er økonomisk grunnlag for å drive videre.

Les på E24+

Slik bør du investere etter Trump-seieren: – Hold hodet kaldt

– Ikke muskler

Kan tilbyr økonomisk rådgivning. Selskapet retter seg mot arbeidsgivere som vil tilby egne ansatte muligheten til å få råd om og oversikt over økonomien sin.

– Dette er et marked som har blitt mer og relevant. Folks økonomiske helse har blitt satt mer og mer på agendaen, og det ser også flere og flere virksomheter. Men det å levere god økonomisk rådgivning til mennesker krever også investeringer, og det har ikke Kredinor muskler til å håndtere, sier Skjerven.

Dette bekrefter Kredinor, som eier 100 prosent av Kan.

– Bakgrunnen for at det er besluttet å legge ned er at vi ikke har funnet en økonomisk farbar vei for selskapet. Da er det selskapets ansvar å ta en tung beslutning, sier kommunikasjonsdirektør Jon Berge i Kredinor til E24.

– Det vil være en minimumsdrift av selskapet i en tid videre, mens vi jobber med å avvikle avtalene med eksisterende kunder, sier han.

Daglig leder Solveig Bratli Skjerven i Kan AS. Foto: Kredinor

Gikk i minus

Kan AS hadde ikke inntekter i 2023 og fikk et driftsresultat på minus 26,2 millioner kroner, ifølge årsregnskapet. Selskapet hadde en kortsiktig gjeld på 87 millioner kroner ved utgangen av fjoråret.

Ifølge Kans nettsider er både Siemens, Elkjøp og Orkla Health blant kundene. Men selskapet har ikke lyktes med å sikre tilstrekkelig kundegrunnlag.

– Den direkte årsaken er at det ikke er nok kunder som er villige til å betale for tjenesten. Det er bedrifter som kjøper dette for sine ansatte, sier Jon Berge.

– Tilbakemeldingene er at det er en god tjeneste som hjelper folk med å få oversikt og kontroll over sin økonomi. Men det er dessverre ikke nok betalende kunder, sier kommunikasjonsdirektøren.

Kan-eier Kredinor eies av Sparebank 1 Gruppen og Kredinorstiftelsen, og er et datterselskap i Sparebank 1 Gruppen.

Skrev ned verdien til null

– Kom dette brått?

– Vi varslet allerede i andre kvartal at vi vurderte strukturelle endringer i Kan. Det kunne for eksempel bety delt eierskap, salg eller nedleggelse. Det endte dessverre med det siste, sier Berge.

I tredje kvartal skrev Kredinor til sammen ned verdier for 85,3 millioner kroner, og hoveddelen av dette var knyttet til Kan AS. Verdien av gjeldsrådgivningsselskapet ble ifølge Kredinor skrevet ned til null.

– Selskapet hadde ingen inntekter i fjor, hva med i år?

– Selskapet har betalende kunder, i form av store, gode bedrifter. Men det er ikke nok. Tallene i inneværende år er bedre enn i fjor, men fortsatt ikke gode nok, sier Berge.

– Flere vil bli tilbudt jobb

Ifølge Kredinor er det 14 ansatte i Kan.

– Det er to forhold vi jobber med, det er de bedriftene som er kunder i Kan, og det er de ansatte. Flere av de ansatte vil bli tilbudt jobb i Kredinor. Det arbeidet pågår nå. Vi håper å bistå så mange som mulig. Det er veldig kompetente mennesker som jobber der, sier Berge.

Kan har jobbet med folks økonomiske helse, og eier Kredinor mener fortsatt at dette er viktig.

– De ansatte har gjort en fabelaktig jobb, og Kan har laget en god tjeneste. Kredinor håper at den kan få et hjem et annet sted. Vi har vært i dialog med flere aktører, og det har vært interesse, men vi har dessverre ikke funnet en løsning for videre drift, sier Berge.

Read Entire Article