Legen mener Trump ble skutt av en kule

1 month ago 17


Fredag viste Donald Trump seg for første gang uten plaster etter attentatet, under et møte med Israels statsminister Benjamin Natanyahu. Foto: Alex Brandon / AP

Nye detaljer fra Trumps lege avviser spekulasjoner om at det var splinter eller noe annet som traff Trump under valgkampmøtet.

fredag 26. juli kl. 22:25

Siden Trump-attentatet skjedde har spekulasjoner svirret om hva Donald Trumps øre egentlig ble truffet av på valgkampmøtet for to uker siden. Det har blant annet blitt stilt spørsmål ved om det var en kule, splinter, glass – eller noe helt annet.

Men fredag ettermiddag norsk tid kommer presidentkandidatens lege med nye detaljer:

– Det er ingen bevis for at Trumps skade kommer fra noe annet enn en kule, opplyser legen Ronny Jackson.

Avtroppende FBI-sjef Christopher Wray har derimot vært i høring, og uttalt at det var uklart hva Trump var skutt av, ifølge Reuters. Selv har Trump siden attentatet omtalt det som en kule.

– Basert på mine direkte observasjoner av skaden, bakgrunn og erfaring med å behandle pasienter med tilsvarende sår, er jeg helt enig med den innledende vurderingen og behandlingen gitt av personellet på Butler Memorial Hospital, skriver Jackson i en skriftlig uttalelse.

Bilde av Ronny Jackson Ronny Jackson

Trumps lege

– Kongressen bør rette opp i det som er sagt basert på hva både sykehuset og jeg sier, fortsetter han.

Også New York Times har gjort en egen analyse av kulebaner, videoopptak, bilder og lyder fra hendelsen. Den støtter at det var en kuler som ble avfyrt, skriver avisen.

I analysen har avisen kommet frem til at Trump ble truffet av det første skuddet som ble avfyrt.

Trump i bedring

I uttalelsen understreker lege Jackson også at det går «meget bra» med Trump, og at han stadig opplever at øret er i bedring.

– Jeg vil tilbake til Butler, Pennsylvania, for en stort og vakkert folkemøte, sa dessuten presidentkandidaten fredag kveld norsk tid.

Fredag viste han seg dessuten uten bandasje eller plaster for første gang, under er møte med Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

Først hadde han bandasje, som senere ble byttet ut med et plaster.

Den antatte gjerningsmannen Thomas Matthew Crooks (20) avfyrte flere skudd. En publikummer døde og to andre ble skadet da han avfyrte flere skudd. Gjerningsmannen ble drept av politiet på stedet.

Etter hendelsen har politiet innrømmet at blant annet to politifolk forlot posten sin før Crooks slo til.

Foto: Brendan McDermid / Reuters / NTB
Read Entire Article