Guardiola åpen for ny kontrakt: – Utelukker absolutt ikke å forlenge

2 months ago 21


SUKSESSTRENER: Guardiola har ledet City til blant annet seks Premier League-titler og ett Champions League-trofé. Foto: GRANT HALVERSON / AFP / NTB

– Jeg elsker å være her, sier manageren.

lørdag 27. juli kl. 03:01

Kortversjonen

  • Pep Guardiola og Erling Braut Haaland deltok på en pressekonferanse fredag kveld. Der åpnet Guardiola for å forlenge kontrakten med Manchester City.
  • Guardiola uttrykker også sitt ønske om at målvakt Ederson blir i klubben, til tross for rykter om en overgang til Saudi-Arabia.
  • Erling Braut Haaland sier han har forbedret seg som fotballspiller siden han signerte for City i 2022 og er klar for den kommende sesongen.

Etter åtte år i klubben, åpner Pep Guardiola for å bli værende i Manchester City. Spanjolen har vært i klubben siden 2016 og har kontrakt til 2026.

– Når jeg drar, kommer jeg til å si at jeg drar. Men det har jeg ikke sagt ... Vi får se hva som skjer, men jeg utelukker absolutt ikke å forlenge kontrakten min. Jeg elsker å være her, sier City-manageren på en pressekonferanse før det VG+ Sport-sendte oppgjøret mot AC Milan lørdag kveld.

– Jeg har vært i Manchester City i åtte år. Jeg blir ikke her i åtte år til, så det er derfor jeg er nærmere å dra enn å bli.

På pressekonferansen fikk han også spørsmål om målvakt Ederson, som har blitt koblet til en overgang til Saudi-Arabia gjentatte ganger denne sommeren.

Guardiola er klokkeklar på hva han ønsker.

– Jeg ønsker av hele mitt hjerte at han blir. Han er en nøkkelspiller for oss og en viktig mann i garderoben.

– Jeg kan ikke se for meg suksessen vår uten ham. Å erstatte «Eddie» er vanskelig, sier han videre.

På pressekonferansen deltok også Erling Braut Haaland. Han fikk spørsmål om han tror han er en bedre fotballspiller nå enn da han signerte for Manchester City i 2022.

– Ja, definitivt! På alle måter, svarte Haaland kontant.

Jærbuen har hatt sin lengste ferie siden 2017. Det håper han vil bære frukter den kommende sesongen.

– Det blir over 70 kamper neste sesong hvis jeg spiller alt, så det handler om å prøve å prestere i hver eneste kamp, for det er jobben min, sier han, og legger til:

– Kroppen min er uthvilt og klar for en ny sesong!

For mens flere av lagkameratene har brukt sommeren på å spille EM i Tyskland, har Haaland bare spilt to vennskapskamper mot Kosovo og Danmark for Norge siden FA-cupfinalen i slutten av mai.

Haaland innrømmer at han på ingen måte var benket foran TV-en under mesterskapet.

– Jeg så ikke mye av EM. Jeg tenkte ikke mye på fotball, det er nok fotball i livet mitt. Jeg så litt av finalen, men jeg bryr meg ikke, sier han.

Ti dager etter EM-finalen mellom England og Spania, spilte City sesongens første oppkjøringskamp mot Celtic. Da var Haaland kaptein.

– Et stolt øyeblikk for meg, forteller han.

Her finner du oversikten over alle de VG+ Sport-sendte oppkjøringskampene til Premier League-klubbene i sommer.

Read Entire Article