Flere tek-topper uttrykker støtte til Kamala Harris

2 months ago 32


– Flott å ha med noen som er yngre, sier Microsoft-grunnlegger og milliardær Bill Gates i et intervju med TV-kanalen France 24.

Microsoft-grunnlegger og milliardær Bill Gates. Foto: Manish Swarup / AP / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Millionene har flommet inn visepresident Kamal Harris’ kampanje etter at president Joe Biden trakk seg fra høstens valgkamp på søndag.

Nå uttrykker også flere tek-topper sin støtte og begeistring overfor Harris, som etter alt å dømme blir demokratenes presidentkandidat.

Les på E24+

Kristian (67) pensjonerte seg som 53-åring: Nå har han 5,9 millioner

– Min individuelle stemme kan man nok forutse

Blant dem er Microsoft-grunnlegger og milliardær Bill Gates.

– Det er flott å ha noen som er yngre og kan tenke på ting som AI og hvordan vi former det på riktig måte, sier han i et intervju med TV-kanalen France 24.

Samtidig vil ikke Gates svare konkret på om han vil ha Harris som president. Stiftelsen han driver sammen med kona Melinda Gates jobber med alle sittende amerikanske regjeringer, sier han.

– Det kommer til å bli en interessant valgkamp. Jeg håper vår nye regjeringen er en som bryr seg om våre allierte, klimaet, så ... jeg synes det er et veldig viktig presidentvalg.

– Det er ikke en så god beskrivelse på Donald Trump, det du akkurat sa?

– Nei, min individuelle stemme kan man nok forutse, men jeg ønsker ikke å være en politisk påvirker. Jeg kommer til å prioritere den som blir valgt, som jeg har gjort, svarer Gates France 24.

Viser sin støtte

Nå har flere topper i dalen åpnet opp for å støtte Harris, skriver Politico. Men støtte betyr ikke nødvendigvis det samme som penger.

Ifølge avisen diskuteres det om de skal støtte Harris umiddelbart, eller om de skal vente til hun har lagt frem sitt politiske program.

Harris er født og oppvokst i delstaten California, der teknologibransjen er sentrert i Silicon Valley.

Tidligere toppsjef i Meta, Sheryl Sandberg, skrev nylig i et Instagram-innlegg at hun er «begeistret for å støtte henne».

Tidligere Meta-toppsjef Sheryl Sandberg. Foto: Jose Luis Magana / AP / NTB

Tekinvestor Ron Conway skrev mandag på X at tek-bransjen måtte «stå sammen for å slå Donald Trump og redde demokratiet» ved å stille seg bak Harris som demokratenes nye presidentkandidat.

De to har tidligere, sammen med blant annet Google-sjef David Drummond, bidratt med donasjoner til Harris i hennes roller som statsadvokat og senator, ifølge Politico.

I tillegg er det kjent at medgrunnlegger i Netflix Reed Hastings har donert 7 millioner dollar til kampanjen hennes.

Reid Hoffman, investor og LinkedIn-gründer. Foto: BRENDAN MCDERMID / Reuters / NTB

Flere millioner dollar

LinkedIn-gründer og investor Reid Hoffman har og så valgt å gå «all inn» på Harris.

Han har donert 7 millioner dollar til presidentkandidaten og skriver i et innlegg på X at «Harris' bakgrunn og lederskap innen økonomisk vekst, kampen for kroppslig autonomi, og beskyttelse av vårt demokrati plasserer henne unikt til å motstå Trumps ekstremisme».

I tillegg har venturekapitalist venturekapitalist En venturekapitalist er en investor som gir kapital til oppstartsbedrifter og små bedrifter med høy vekstpotensial i bytte mot egenkapital.i Silicon Valley Bradley Tusk økt sin pengestøtte til demokratene.

Tusk har sagt til Politico at den nåværende presidenten «ikke har vært bra for venturekapital» og at det å støtte Biden ville vært «bortkastede penger» gitt hans manglende levedyktighet som kandidat.

Han sa mandag at han har til hensikt å gi minst en donasjon på 100.000 dollar for å støtte Harris’ kandidatur.

– Så lenge hun virker levedyktig, vil pengene være der.

– Hvilken annen kandidat?

– Det har vært en reell endring i Silicon Valley mot å støtte Harris på en måte som ikke skjedde med Biden, sier Aaron Levie i et intervju i CNN.

Han er toppsjef for selskapet Box som leverer skytjenester.

– Jeg er ganske optimistisk. Jeg tror hun har en viss forståelse for de ulike dynamikkene vi arbeider med i tek-industrien, og hvor viktig rolle teknologien kommer til å spille i fremtiden for økonomien og landet.

Samtidig er det også flere tek-topper som også har uttrykt sin støtte til den republikanske presidentkandidaten.

Særlig Elon Musk har fått mye oppmerksomhet for å donere betydelige summer til kampanjen til Donald Trump. Også hedgefond-milliardær Bill Ackman sier han formelt støtter Trump.

Det samme gjør blant annet Ken Howery, medgrunnlegger av PayPal, ifølge en liste publisert av magasinet Fortune.

Read Entire Article