Farevarsel for styrtregn på Østlandet

1 month ago 10


Den første uka i september blir av det våte slaget i Sør-Norge, varsler Meteorologisk institutt. Men til helgen kan det bli bedre.

 Emilie Holtet / NTBDet er meldt kraftig regn de neste dagene i Sør-Norge. Her fra Trondheimsveien i kraftig regnvær i juli. Foto: Emilie Holtet / NTB
mandag 2. september kl. 13:41

Vakthavende meteorolog Iselin Skjervagen forteller at det i løpet av mandag kveld kommer opp et nytt nedbørsfelt over Sør-Norge.

– I morgen blir det vått på ett eller annet tidspunkt over hele Sør-Norge, sier hun til NTB.

På Twitter siterer Meteorologene Sigbjørn Obstfelders dikt «Regn» når de skal beskrive været denne uka: «Vi hopper i vann, vi triller i sand. Sikk, sakk – vi drypper på tak».

Farevarsel

Enkelte steder på Østlandet og Sørlandet kan bygene også bli ganske kraftige, sier Skjervagen.

– Det er vurdert farevarsel på enkelte steder for dette her tirsdag kveld og natt til onsdag. Da er det også fare for lyn og torden i disse områdene.

Det er utstedt gult farevarsel for styrtregn tirsdag kveld og natt til onsdag i et område fra sør for Skien til Lillehammer.

Ved gult farevarsel er det fare for overvann, lokale oversvømmelser og bekke- og elveløpsendringer og jord- og flomskred der regnbygene treffer. Det er også fare for stengte veier og lokalt vanskelige kjøreforhold.

Onsdag kveld og natt til torsdag blir det også ganske kraftige byger i Sør-Norge.

– Det ser ut til å bli verst på Østlandet. Der får man følge med på hva som skjer videre.

Kan bli «sommerhelg» i Oslo

Inn mot helgen er det mer usikkert. Meteorologenes modeller sier litt forskjellige ting, forklarer Skjervagen.

– Den ene jeg ser på, er ganske våt. Mens Yrs modell er mer positiv, med 24 grader og sol i Oslo til helgen. Vi kan jo håpe på det. Jeg har mest troen på dét, sier hun.

I Kristiansand ser det ikke så fint ut i helgen, ifølge meteorologen.

– Mens det i Bergen ser ganske fint ut.

Read Entire Article