Elsyklist torpederte sykkelfelt i Danmark: En alvorlig skadet

1 month ago 16


 Risbjerg & co.ALVORLIG SKADET: En av sykkelrytterne skal være alvorlig skadet etter ulykken i Hvidovre. Foto: Risbjerg & co.

Det smalt voldsomt da en elsyklist kolliderte med et felt med konkurransesyklister i Danmark lørdag.

søndag 8. september kl. 12:24

Kortversjonen

  • En 24-årig mann krasjet inn i en elsykkel i høy fart i Hvidovre i København. To ryttere ble skadet, og en av dem er alvorlig skadet.
  • Mannen på elsykkel skal ikke ha hatt hendene på styret og var ikke utstyrt med hjelm. Han ble selv innbrakt på sykehus etter hendelsen.
  • Ulykken er blitt en sak for politiet. Mannen er siktet for å ha kjørt elsykkelen imot kjøreretningen i forbindelse med sykkelløpet i Hvidovre.

Ifølge Ulrich Gorm Albrechtsen, kommunikasjonssjef i Dansk Cykle Union er to ryttere skadet. Den ene er hardt kvestet etter ulykken i Hvidovre ved København.

Ekstra Bladet melder tilstanden for utøveren er meget alvorlig med flere brukne ryggvirvler.

– Mannen på elsykkel valgte å trosse all sperringer og trafikkvakter. Han kjørte frontalt rett inn i sykkelrytterne, sier Albrechtsen.

24-åringen skal ha kjørt en Mate elsykkel i høy fart. Han skal ikke hatt hendene på styret og var ikke utstyrt med hjelm. Mannen ble selv innbrakt på sykehus etter hendelsen.

Lokalmediet Risbjerg & co. får opplyst at mannen på elsykkel i høy fart braste inn i sykkelfeltet som kom i en fart på omtrent 50 km/t.

Ulykken er blitt en sak for politiet. Mannen var selv ikke til stede da han søndag ble fremstilt for et såkalt «grunnlovsforhør».

Han er dels siktet etter « straffelovens bestemmelse om ved grov kådhed eller hensynsløshed at udsætte andre for fare for deres liv eller førlighed».

– Han er siktet for å ha kjørt elsykkelen imot kjøreretningen i forbindelse med sykkelløpet i Hvidovre. Vi fremstiller ham in absentia, da han også selv er kommet til skade og fortsatt er innlagt, sier Rasmus Kim Pettersen i Købehavns Vestegns politi.

Read Entire Article