Dødsdømt mann kan være uskyldig

3 hours ago 4


 Jeffrey Collins / AP / NTBDirektør for South Carolinians for Alternatives to the Death Penalty, pastor Hillary Taylor, holdt en pressekonferanse før hun leverte inn underskriftskampanjer for å stoppe henrettelsen av Freddie Owens ved South Carolina Statehouse. Foto: Jeffrey Collins / AP / NTB

Nå kjemper advokatene mot klokken for å redde livet hans.

fredag 20. september kl. 03:25

Bare to dager før henrettelsen av Khalil Divine Black Sun Allah, tidligere kjent som Freddie Owens, står hovedvitnet i saken frem og sier han løy i retten. Det skriver den britiske avisen The Guardian.

Allah ble dømt til døden for ran og drap på en butikkansatt i 1997. Den gang var han bare 19 år gammel. Nå, 27 år senere, hevder hans tidligere medtiltalte, Steven Golden, at Allah er uskyldig.

Golden, som vitnet mot Allah i bytte mot en mildere straff, sier nå at han ble presset av politiet og fryktet for sitt eget liv. I en nylig erklæring hevder han at Allah ikke var til stede under ranet, og at han kjenner den virkelige drapsmannen.

Påtalemyndigheten mener Goldens forklaring er upålitelig og strider imot tidligere uttalelser. De påpeker også at andre vitner har hevdet at Allah innrømmet drapet.

Allahs advokater kjemper nå mot klokken for å få stanset henrettelsen, som etter planen skal finne sted fredag. De har anket saken til høyesterett, men foreløpig uten hell.

– South Carolina er på randen av å henrette en mann for en forbrytelse han ikke har begått, sier Allahs advokat, Gerald “Bo” King, til The Guardian.

Publisert: 20.09.24 kl. 03:25Oppdatert: 20.09.24 kl. 03:25

Relaterte emner

Read Entire Article