Christen Sveaas’ Kistefos inn på Dof-liste med aksjer for 16 mill.

5 days ago 4


Investoren dukker opp med en aksjepost i offshorerederiet.

Investor og milliardær Christen Sveaas. Foto: Javad Parsa / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Kistefos er oppført på aksjonærlisten i offshorerederiet Dof tirsdag, ifølge E24s investorlister.

Christen Sveaas-selskapet er oppført med 180.000 aksjer, som med gårsdagens sluttkurs har en verdi på nær 16 millioner kroner.

Aksjonærlistene har et par dagers etterslep, og fanger dermed heller ikke opp endringer som har skjedd i perioden. Endringer kan stamme fra ordinært kjøp eller salg, men også fra andre typer transaksjoner eller hendelser.

Les på E24+

Aksjepanelet: 10 aksjer vi anbefaler akkurat nå

Offshoreinvestor

Konsernet til investoren Christen Sveaas har virksomhet innen en rekke områder, og er storinvestor i flere offshorerederier.

Sveaas tok tidligere i år over kontrollen i Sea1 Offshore etter at grunnlegger og styreleder Kristian Siem forlot skuten etter en uenighet med Sveaas.

Han er i tillegg største eier i offshorerederiet Viking Supply Ships.

Sveaas står for tiden også midt i en konflikt i Solstad Offshore. Det Skudeneshavn-baserte rederiet har fått mye oppmerksomhet i finanspressen de siste månedene, grunnet en aksjonærkonflikt på høyt nivå.

Den står mellom største eier Kjell Inge Røkke på den ene siden, og Christen Sveaas på den andre. Det siste her er at Sveaas’ Kistefos vil gå til gruppesøksmål mot aktører involvert i refinansieringen.

Read Entire Article