Biden: USA vil ikke sende våpen om Israel invaderer Rafah

1 week ago 16


USAs president erkjenner at amerikanske bomber har blitt brukt til å drepe sivile i Gaza.

Joe Biden landet onsdag i Chicago, der han deltok på et arrangement for å samle inn penger til valgkampen. Foto: MANDEL NGAN / AFP / NTB
  • Bilde av Ingrid Hovda Storaas
torsdag 9. mai kl. 00:18

Nå bekrefter han at USA i forrige uke holdt igjen en forsendelse med 900-kilos bomber til Israel.

– Sivile har blitt drept i Gaza som en konsekvens av de bombene, og på andre måter der de går etter befolkningssentre, sier han i et intervju med CNN.

Nyheten om våpenleveransen kom natt til onsdag, da flere amerikanske medier meldte at USA hadde holdt igjen bomber på grunn av bekymring rundt en bakkeinvasjon i Rafah i Gaza.

– Jeg har gjort det klart at dersom de går inn i Rafah, de har ikke gjort det enda, men hvis de går inn i Rafah, vil jeg ikke gi dem de våpnene som historisk er blitt brukt til å håndtere Rafah, til å håndtere byene, sier han.

Til tross for at Israel ifølge Biden ikke har startet sin varslede bakkeinvasjon av Rafah, rullet israelske stridsvogner natt til tirsdag inn i byen helt sør i Gaza.

Rundt 1,5 millioner palestinere har blitt internt fordrevet til Rafah siden krigen begynte, og området har tidligere blitt beskrevet som et av de tryggeste stedene i Gaza.

Publisert: 09.05.24 kl. 00:13Oppdatert: 09.05.24 kl. 00:18
Read Entire Article