Biden etter nytt attentatforsøk: – Secret Service trenger hjelp

3 weeks ago 8


 Kevin Lamarque / Reuters / NTB Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB

Det er presidentens klare beskjed mandag.

mandag 16. september kl. 16:57

For andre gang på mindre enn to måneder, etterforsker amerikanske FBI og Secret Service det myndighetene omtaler som et attentatforsøk mot tidligere president Donald Trump.

Den siste hendelsen skjedde søndag ettermiddag på Trumps golfbane i West Palm Beach i Florida. Personell fra Secret Service oppdaget en person som lå i skjul i buskene med en rifle, mens Trump golfet.

 JOE RAEDLE / AFP / NTBFoto: JOE RAEDLE / AFP / NTB

Secret Service åpnet ild mot mannen, ifølge politiet. De understreket at Trump, som var noen hundre meter unna da skytingen startet, ikke ble såret, i motsetning til det forrige attentatforsøket, hvor han ble skutt i øret.

Den mistenkte flyktet fra stedet, og ble pågrepet ved et lyskryss. Politiet fant en rifle med teleskopsikte i buskene ved golfbanen.

Politiet har identifisert den mistenkte til å være 58 år gamle Ryan Wesley Routh fra Nord-Carolina.

Han møter mandag i en føderal domstol i Florida.

Ifølge CNN har han på seg en blå kjeledress og håndjern.

Les også: Mistenkt attentatforsøk mot Trump: Dette vet vi om den mistenkte

Secret Service trenger hjelp

Sittende president Joe Biden møtte pressen mandag etter attentatforsøket med en klar beskjed:

– Secret Service-tjenesten trenger mer hjelp, sa han til blant annet Reuters.

Biden sa at han ennå ikke hadde en fullstendig rapport om hendelsen på Trumps golfbane i Florida, men sa at han er takknemlig for at den tidligere presidenten kom fra hendelsen uten skader.

Hva annet du bør vite

Trumps respons:

Trump, som er Republikanernes presidentkandidat i årets valg, var sjokkert like etter skytingen, men har senere spøkt om hendelsen, har venner og ansatte i administrasjonen hans uttalt til The New York Times. I en innlegg på Truth Social takket Trump Secret Service, politi og sheriffen i Palm Beach County for å holde ham trygg.

Secret Service:

Sikkerhetsavdelingen møter ny kritikk om organisasjonens evne til å beskytte. Kritikkens omfang er nå bredere, ettersom det er to attentatforsøk mot tidligere president Trump.

Trump skal etter planen møte sittende direktør for Secret Service, Ronald L. Rowe, Jr., i sitt hjem i Florida, ifølge NBC.

Trumps kampanje:

Før attentatforsøket på søndag, skulle Trump drive holde folkemøte i Flint i Michigan på tirsdag. JD Vance, som er Trumps visepresidentkandidat, skulle holde tale under en middag med den kristenkonservative organisasjonen Faith and Freedom Coalition som vert. Det er ikke kjent om timeplanen nå vil endres.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Publisert: 16.09.24 kl. 16:57Oppdatert: 16.09.24 kl. 16:57

Relaterte emner

Read Entire Article