BankID BankAxept sluker dansk ID-forhandler

1 week ago 7


Oppkjøpet gir BankID BankAxept en «flying start» på det internasjonale arbeidet, sier toppsjefen.

Øyvind Brekke i BankID BankAxept og Criipto-sjef Niels Flensted-Jensen. Foto: Sverre Christian Jarild

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

– Gjennom oppkjøpet av Criipto får vi tilgang på en veldig attraktiv distribusjonsplattform for våre tjenester, sier administrerende direktør i BankID BankAxept, Øyvind Brekke, til E24.

Criipto er i dag offisiell forhandler av eID-løsninger til bedrifter i blant annet Norge, Danmark, Sverige og Finland.

– Criipto er etablert i en del av de europeiske markedene, så vi får en «flying start» på det internasjonale arbeidet, sier Brekke.

Etter oppkjøpet vil den danske ID-forhandleren operere som et datterselskapet under BankID BankAxept.

Les på E24+

Røkkes kryptoselskap: Kjøpte bitcoin på bunnivåer

Omsatte for 54,5 millioner

Brekke sier bakgrunnen for oppkjøpet er at de har vært nysgjerrige på hvordan de kan eksportere kompetansen og teknologien sin til et internasjonalt marked i vekst.

Bedrifter kan nå kjøpe BankID-løsninger direkte fra dem, ettersom de nå eier en eID-forhandler.

Criipto omsatte i fjor for 54,5 millioner kroner og har vært i sterk vekst de siste årene. Selskapet har 20 ansatte og hovedkontor i København.

– Vi forventer å styrke vår posisjon med BankID BankAxept som eier. De er kompetente kjøpere, som kjenner oss og våre produkter, og vi deler ambisjoner for fremtiden. Vi forventer å kunne akselerere vår produktutvikling og utvide vår tilgang til europeiske markeder, sier Criipto-sjef Niels Flensted-Jensen.

Partene ønsker ikke å opplyse om kjøpesummen.

– Veldig god dialog

Criipto ble startet opp i 2013, mens BankID BankAxept ble etablert i 2022. BankID BankAxept eies av bankene, med DNB, Sparebank 1 Betaling, Balder Betaling og Eika VBB som største aksjonærer.

– Når begynte dialogen med selskapet?

– Vi har hatt en veldig god dialog med selskapet gjennom mange år som samarbeidspartner. De siste månedene har det gått fra en samarbeidsdialog til at det ble modnet til at vi egentlig passet godt sammen. Og så har det blitt gradvis mer konkret og ender nå med et oppkjøp, sier Brekke.

Read Entire Article