Aston Martin-aksjen raser etter resultatvarsel

6 days ago 6


Flere bilprodusenter faller kraftig på børs. Peker på økt konkurranse og lavere etterspørsel fra Kina.

Aston Martin-logo på luksusbilen Vantage. Foto: Priyanshu Singh / Reuters / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Saken oppdateres.

Den britiske bilprodusenten Aston Martin varsler svakere resultater enn tidligere kommunisert. Selskapet trekker frem problemer med forsyningskjeden og svakere etterspørsel fra Kina.

– Selskapet opplever et økende antall forsinkede komponentleveranser på grunn av forstyrrelser hos flere leverandører. Som et resultat tar det lengre tid å fullføre produksjonen av kjøretøy, skriver selskapet.

I sum vil det bli solgt 1.000 færre biler i 2024, anslås det.

Aksjen faller rundt 23 prosent på London-børsen, men var på det meste ned over 28 prosent. Bloomberg skriver at fallet er det verste på fire år.

– Å rive av bandasjen gjør vondt – men det virker nødvendig og fornuftig, skriver analytiker i Barclays Henning Cosman.

Les på E24+

Aksjepanelet: 10 aksjer vi anbefaler akkurat nå

Dodge-produsent raser

Børsfallet kommer i kjølvannet av flere skuffende resultatoppdateringer fra bilprodusenter den siste tiden. Volkswagen, BMW og Mercedes-Benz har alle justert ned fremtidsutsiktene, ifølge nyhetsbyrået. Samtlige faller rundt to prosent på børsen.

På Milano-børsen faller den fransk-italienske bilprodusenten Stellantis, kjent for merker som Chrysler, Dodge, Jeep og Maserati 12 prosent på Milano-børsen. Selskapet advarer om lavere salg enn forventet i andre halvdel av året.

– Forverringen i den globale industrisituasjonen fører til lavere prognoser for 2024, samtidig som konkurransesituasjonen har blitt skjerpet på grunn av økt bransjetilbud og økende konkurranse fra kinesiske aktører, skriver bilprodusenten.

Read Entire Article