Weng langer ut mot media etter Johaug-utspill: – Hva er greia?

4 days ago 7



Therese Johaug (36) mener norsk langrenn må gå i seg selv, by mer på seg selv og bli mer synlige. Heidi Weng (33) ser det på en helt annen måte.

 Fra Heidi Weng, her avbildet på Mosetertoppen på Hafjell, der langrennslandslaget for damer har treningssamling og møtte norske medier onsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB

Publisert: 02.10.2024 17:43

– Nå er det om å gjøre å skryte av andre idretter og om å gjøre å rakke ned på langrenn, av en eller annen merkelig grunn. Jeg vet ikke hva vi har gjort feil. Er vi ikke hyggelige nok? spør Heidi Weng – og fortsetter:

– Hva er greia? Da jeg stilte opp for media før, så følte jeg at jeg nesten gledet meg litt. Men nå synes jeg ikke alltid det er like hyggelig.

VG har nettopp spurt den rutinerte dameprofilen hva hun synes om debatten som har rast de siste ukene.

Heidi Weng føler at hun er flink til å gi av seg selv, spesielt etter skirenn.

– Men jeg føler det ikke er helt meg å dele noe hele tiden. Jeg liker å prate i intervju etter skirenn. Der har jeg mye å gi. Men jeg er litt introvert, sier Weng.

Før hun påpeker at for eksempel mediedagermediedagerFor eksempel at langrennslandslaget får besøk av pressen som filmer/tar bilder under treningsøkt, pluss at det gjøres intervjuer. , der utøverne møter pressen, var ekstremt hyggelig før i tiden.

– Det synes jeg ikke lenger. Alt var positivt før. Det var en dans på roser. Folk var blide, hyggelige og det var ofte bare positive saker om langrenn. I det siste er det om å gjøre å ha mest mulig kritikk mot langrenn. Man sier også at langrenn ikke er populært lengre, men jeg føler stadig at trynet mitt eller andres dukker opp.

 Anne Kjersti Kalvå, her på Mosetertoppen på Hafjell, der langrennsdamene har samling og møtte til mediedag onsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB

Anne Kjersti Kalvå sier at hun «er veldig enig» med Weng.

– Jeg tror det er grunnen til at du ikke ser at så mange profiler blomstrer. Dere er krasse, negative, det blir ofte sutresaker. Ofte har dere en agenda, det er vanskelig å styre hvilken retning intervjuene blir. Da får dere kjedelige utøvere og kjedelige svar.

– Men er det ikke sånn at et stort forbund og store profiler skal tåle kritiske spørsmål?

– Jo, selvfølgelig gjør vi feil, vi også. Men det er sjelden jeg stiller opp til et intervju og det blir noe positivt ut av det. Men på våre egne plattformer, så kunne vi absolutt blitt flinkere, sier Kalvå.

– Men to sponsorer blir borte nå, hva signaliserer det, tror du?

– Jeg tenker sånn at alt til sin tid. Alle kommer og går. Utøvere også. Skal man sponse fotball i 50 år? Det skjer jo ikke, uansett hvilken idrett, svarer Heidi Weng.

Kalvå kaller det trist at det blir sånn, men påpeker at Equinor og Sparebank1 har vært med i mange, mange år.

– Vi er takknemlige for at de har hjulpet oss. Så er det en tid for alt. Man kan ikke være med i evigheten, heller. Store sponsorer har gått ut før, da har det kommet inn nye. Vi stoler på at markedsavdelingen jobber for å få inn nye som har lyst til å samarbeide med oss. Vi får prøve å by på oss selv, gi resultater og god underholdning å se på, slik at noen vil det.

Read Entire Article