«We love Joe»: – Jeg elsker dere også

1 month ago 25



Joe Biden ble hyllet med enorm applaus. Plakater med «We love Joe» fylte hele salen.

 Saul Loeb / AFP / NTB
KJÆRLIGHET: Joe Biden fikk en enorm velkomst da han tok til scenen. Foto: Saul Loeb / AFP / NTB

Publisert 20.08.2024 05:35 Sist oppdatert nå

Saken oppdateres! 

Det var ventet mye spenning til de store talene under Demokratenes landsmøte i Chicago natt til tirsdag. Mange gledet seg nok mest til showets store stjerne – Joe Biden. 

Alles øyne var rettet mot mannen som har trukket seg fra løpet. Den sittende presidenten ble mildt sagt hyllet natt til tirsdag.

Da Biden endelig dukket opp ble hele salen fylt med plakater hvor det sto «We love Joe». 

 Kamil Krzaczynki / AFP / NTB
ALLE VAR KLARE: Plutselig var Joe Biden omringet av applaus og rørende plakater. Foto: Kamil Krzaczynki / AFP / NTB

Applause varte i flere minutter før han endelig fikk slippe til. 

– Og jeg elsker dere, sier presidenten til hele salen. 

Biden ble introdusert av sin egen datter Ashley. Både hun og Bidens kone Jill holdt egne innlegg før det var tid for kveldens hovedperson. 

Da han kom seg opp på scenen, ga han en varm klem til familien sin og så ut til å tørke en liten tåre vekk fra øyekroken. 

Nattens opptreden er som et symbol på at Biden nå offisielt sender stafettpinnen videre til Harris. 

Overraskelse fra Harris 

Landsmøtet er nok en prøve for Demokratene, hvor de må overbevise om at Kamala Harris er den riktige kandidaten til å kjempe mot Trump i det kommende presidentvalget.

Harris skulle egentlig ikke tale under folkemøtet før på torsdag. Hun hadde dog lovet å få med seg de store talene i natt. 

 Da hun først var der, ga hun like så godt en overraskelsestale til salen - og varm ros til Biden. 

– Joe, vi takker deg for ditt historiske lederskap, din livslange tjeneste for nasjonen og for alt du fortsetter å gjøre. Vi er evig takknemlige overfor deg, sa Harris.

 Kevin Lamarque / Reuters / NTB
DUKKET OPP: Selv om Kamala Harris egentlig ikke skulle tale før på torsdag, ga hun en liten forsmak allerede i natt. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB

Også Clinton brukte tid på å rose Biden, som ikke lenger er med i presidentløpet.  

– Han brakte verdighet og kompetanse tilbake til Det hvite hus. Takk, Joe Biden, for din livslange tjeneste og lederskap, sier Clinton, før hun retter fokuset over på den nye presidentkandidaten. 

– Han vil aldri forstå 

Til tross for at Biden stjal noe av oppmerksomheten, var det først og fremst Harris de aller fleste snakket mest om. Og Trump, selvsagt. 

Clinton mener Harris på mange måter er lik henne selv, og at erfaringen de to deler kan komme godt med i tiden fremover. 

 Brendan Smialowski / AFP / NTB
TRUMP-STIKK: Hillary Clinton løftet opp Joe Biden og Kamala Harris. Så rettet hun snuten mot Donald Trump. Foto: Brendan Smialowski / AFP / NTB

– Vi startet begge som unge advokater som hjalp barn som ble misbrukt. Den slags arbeid forandrer deg. De barna blir hos deg. Kamala bærer med seg håpet til hvert barn hun beskyttet og hvert samfunn hun hjalp, sier hun videre.

De egenskapene deler hun ikke med Trump, slår hun fast. 

– Kamala bryr seg om barn, familier og Amerika. Donald bryr seg bare om seg selv. På sin første dag i retten sa Kamala fem ord som fortsatt veileder henne: «Kamala Harris for folket»...

– Det er noe Donald Trump aldri vil forstå, sier hun til slutt. 

Drama før møtet 

Demonstranter brøt seg gjennom et sikkerhetsgjerde utenfor Demokratenes landsmøte i Chicago like etter midnatt. 

Nyhetsbyrået AP anslår at «et par dusin» personer tok seg gjennom gjerdet. 

Bilder fra stedet viser at flere personer har blitt tatt kontroll på etter hendelsen. Det er mye politi i området, og situasjonen ser ut til å være under kontroll.

Det var ventet at titusener av demonstranter ville dukke opp før landsmøtet. De er pro-palestinske og krever at Demokratene går inn for å avslutte våpenhjelpen til Israel mens krigen på Gazastripen pågår.

I forkant av landsmøtet forklarte flere av dem til TV 2 at det føles vanskelig å stemme på Demokratene så lenge partiet fører den samme Gaza-politikken. 

Demonstrasjonene, med navnet «March on the DNC», var planlagt. Ifølge demonstrantenes eget nettsted vil det holdes en lik demonstrasjon torsdag denne uken.

 De og noen landsmøtedelegater krever at Demokratene går inn for å avslutte våpenhjelpen til Israel mens krigen på Gazastripen pågår.

Read Entire Article