Vurderte om Høiby skulle fratas førerkort – nå er politiet tause

3 weeks ago 23



Først bekreftet politiet at de vurderte hvorvidt Marius Borg Høiby (27) var skikket til å ha førerkort. Nå mener de at taushetsplikten hindrer dem fra å svare på spørsmål om saken.

 Rodrigo Freitas / NTB
SIKTET: Etter at Marius Borg Høiby ble siktet, ble det også undersøkt hans rett til å ha førerkort i lys av hans innrømmelse av rusbruk. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Publisert 19.09.2024 07:13

Kort tid etter at Marius Borg Høiby (27) ble siktet for vold og trusler mot sin daværende kjæreste, innrømmet han å ha slitt rusproblemer over lengre tid.

TV 2 har i anledning saken stilt spørsmål til politiet om hvorvidt Høiby i dag innehar retten til å kjøre bil.

Veitrafikkloven §34 sier at politiet har rett til å inndra førerkort dersom det er grunn til å tro at fører ikke fyller kravene om syn, helse og førlighet, herunder at innehaver av førerkort ikke må misbruke alkohol eller annet berusende middel.

– Gjør undersøkelser

Den 29. august sa politiinspektør Henriette Taxt Røstadli i Oslo politidistrikt at Marius Borg Høiby hadde førerretten i behold. 

– Vi kan imidlertid bekrefte at vi gjør undersøkelser opp mot hans skikkethet til å inneha førerrett, jf. veitrafikkloven § 34, sa  Røstadli til Se og Hør den 29. august.

 Haakon Mosvold Larsen / NTB
RISIKERER FENGSEL: Marius Borg Høiby er siktet for vold mot tre tidligere kjærester. Foto: Haakon Mosvold Larsen / NTB

I saken viser Se og Hør til at de har tatt flere bilder av Høiby bak rattet, etter at han innrømmet rusproblemene, og etter siktelsene mot han.

Vil ikke svare 

Nå vil ikke politiet lenger svare på opplysninger knyttet til Høibys førerrett.

Mandag 16. september spurte TV 2 om politiet i Oslo har foretatt seg noe når det gjelder hans rett til å kjøre bil og om Høiby fortsatt har gyldig førerkort.  

– Vi kan som hovedregel ikke gi opplysninger om enkeltpersoners forvaltningstillatelser av hensyn til personvernet, sier seksjonsleder Marius Gaarde ved seksjon for forvaltningskontroll.

TV 2 har overfor Oslo politidistrikt påpekt at de tidligere har uttalt seg om undersøkelser gjort av Høibys førerrett. Konfrontert med dette, viser Gaarde nok en gang til taushetsplikten.  

Øyvind Bratlien, Marius Borg Høibys forsvarer, ønsker ikke å kommentere denne saken. 

Eier flere kjøretøy

På Se og Hørs bilder tatt etter siktelsen er Høiby observert i en hvit Mercedes.

TV 2 har sjekket hvilke kjøretøy Høiby står oppført med. 

På nåværende tidspunkt er han registrert med en svart BMW 1-serie personbil og en svart Harley-Davidson Super Glide motorsykkel. I tillegg står han oppført som eier av en tilhenger.

Fra mai 2020 jobbet Høiby som MC-mekaniker ved MREXX Moto i Lier.

Ifølge VG ble Høiby anmeldt for råkjøring etter at han selv delte en video der speedometeret viste 91 kilometer/t utenfor Skaugum i fjor høst. Politiet henla saken etter fire dager, ifølge VG. 

Den 7. august i år ble Høiby også anmeldt for brukstyveri av en scooter, som skal ha skjedd på et tidligere tidspunkt i 2023.

Read Entire Article