Voldshendelsen i Trondheim: Begge erkjenner straffskyld

2 hours ago 3



 PrivatBilde fra en video som viser volden politiet etterforsker. Foto: Privat

De to guttene som politiet mener lokket mannen i 40-årene i en overgrepsfelle, erkjenner straffskyld.

fredag 11. oktober kl. 12:38

To gutter ble torsdag sist uke pågrepet og siktet for grov kroppskrenkelse mot en mann i 40-årene.

Guttene er mindreårige, men over den kriminelle lavalderen på 15 år.

En av guttene har erkjent straffskyld. Nå gjør også den andre det:

– Han var i avhør i går. Jeg har kun følgende kommentar: Han har erkjent straffskyld for medvirkning til volden. Han har også gitt forklaring om foranledningen til hendelsen, skriver forsvarer Torfinn Svanem i en SMS.

VG har stilt flere oppfølgende spørsmål, men ikke fått svar på disse.

Politiet mener de to guttene har lokket mannen i 40-årene til et fysisk møte. Mannen er selv siktet for å ha avtalt et møte med et barn under 16 år for å begå seksuelt overgrep – såkalt «grooming».

– Vi ser alvorlig på denne typen planlagt, alvorlig vold, uavhengig av hvem det går ut over og motivet bak, sa politiadvokat Ragnhild Huseby i Trøndelag politidistrikt tidligere.

 PrivatFoto: Privat

Politiet har fått inn en video av hendelsen, som også VG har sett.

Her kan man se en mann sitte utendørs i regnet mens han blir konfrontert av minst to personer. Den ene av de to har maskert ansikt.

Etter kort tid begynner de å slå løs på mannen. Han blir slått og sparket, også mens han ligger nede. De retter flere anklager mot mannen, som etter hvert blør kraftig fra ansiktet.

VG har stilt flere spørsmål til mannens forsvarer, Frode Wisth, men ikke fått svar på disse. I en SMS skriver Wisth at mannen fremdeles ikke er avhørt, og at han tidligst vil kommentere saken når det er gjort.

VG har også stilt flere spørsmål til politiadvokat Huseby de siste dagene, men hun har ikke ønsket å svare på disse.

– Spørsmålene som du stiller kan vi dessverre ikke besvare på nåværende tidspunkt av hensyn til etterforskningen, hvor vi fortsatt er i en tidlig fase, lyder det gjentagende svaret fra Huseby.

Hun har også vist til at de siktede guttene er mindreårige, og at politiet derfor er varsomme med hvilken informasjon de kan gå ut med på et tidlig stadium i etterforskningen.

Read Entire Article