Ville gi bort Ikea-skap gratis – endte opp med bot

3 weeks ago 14



Isabelle Pepin (42) håpet noen ville få bruk for hennes gamle skap og satte det ut. Hun hadde derimot ikke sett for seg hva utfallet skulle bli.

 Privat
FIKK BOT: Britiske Isabelle Pepin er ikke enig i boten hun fikk. Foto: Privat

Publisert 19.09.2024 16:27

Isabelle Pepin fra Bournemouth i England hadde et skap fra Ikea hun ikke brukte lenger.

Derfor satte hun det på fremsiden av huset sitt med en lapp som sa «gratis», slik at forbipasserende som ønsket kunne ta det med hjem.

Det ble alt annet enn gratis, skriver medier som Sky News og BBC.

– Ble sjokkert

– Jeg satte skapet ute, ettersom det var i god stand og kunne bli gjenbrukt av noen andre, forteller grafisk designer og kunstner Pepin til TV 2.

Etter en stund kom en person fra Bournemouth Christchurch and Poole Council (BCP) og ga beskjed om at hun ikke kunne ha skapet stående der. Da flyttet Pepin det tilbake på eiendommen sin.

Så dukket det plutselig opp en overraskelse.

Tre uker senere fikk hun nemlig en bot på 500 pund levert på døra for dumping av søppel. Dette tilsvarer nesten 7000 norske kroner.

– Jeg ble sjokkert da han ga meg boten, forteller hun.

 Skjermdump IKEA
VILLE GI DET BORT: Det var dette møbelet fra IKEA som Isabelle Pepin ville gi bort. Hun hadde brukt det til å oppbevare sønnens leker i, men hadde ikke behov for det lenger. Foto: Skjermdump IKEA

Pepin har valgt å anke boten. Selv mener kunstneren at hun ikke har dumpet søppel, men prøvd å være miljøvennlig og tenkt på gjenbruk.

Gjort det i årevis

Hun hevder også at hun ikke er den første i nabolaget som har satt frem gamle møbler slik at andre kan ta dem.

– Mange i nabolaget mitt har gjort dette i løpet av de tolv årene jeg har bodd her, sier hun og fortsetter:

– Jeg har selv hatt nytte av at folk har satt ut gjenstander de ikke ønsker lenger. For eksempel tok jeg med et spisebord som stod utenfor et hus, som jeg brukte i årevis.

Ingen i nærområdet skal ha tenkt på det som søppeldumping de kan få bot for, ifølge kunstneren.

Hun har fått mye støtte fra lokalsamfunnet den siste tiden, og håper klagen blir godtatt – slik at hun slipper å betale boten. 

Rådmann i Bournemouth, Kieron Wilson, forteller at de slår ned på søppeldumping for at lokalsamfunnet skal kunne nyte stedet der de bor, og være stolt av det.

Siden april 2023 har det sendt ut 73 varsler om dumping av søppel i byen, og 15 bøter den siste måneden.

Read Entire Article