Vestens feilslåtte politikk overfor Iran

1 day ago 5



Publisert: 04.10.2024 17:15

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

I flere tiår har vestlige land ført en ineffektiv politikk overfor Iran, som ofte har styrket regimets aggressive agenda. Denne tilnærmingen, basert på avskrekking og frykt for destabilisering, er nå utdatert. De siste hendelsene har avslørt regimets svakheter, og en revurdering er nødvendig.

Dødsfallene til sentrale ledere fra Hamas og Hizbollah, Irans viktigste proxyproxyProxy er noe som opptrer istedenfor, stedfortredende, med fullmakt fra eller som representant for. Kilde: Store norske leksikon-grupper, viser regimets sårbarhet. Truslene om å sette regionen i brann har ikke lenger samme tyngde. Ali Khamenei fremstår nå mer som en papirtiger enn en reell trussel.

Vestlige land har i flere tiår indirekte styrket Irans militærmakt og Hizbollah. Politiske ettergivelser og økonomisk samarbeid har gjort regimet mer selvsikkert, samtidig som det undertrykker sitt eget folk og støtter terrororganisasjoner. Vestlige land må innse at en passiv holdning ikke fungerer, og at bare en samlet innsats kan nøytralisere trusselen fra regimet.

De vedvarende protestene i Iran viser at folket er lei av regimet. Ungdom og opposisjonelle har mistet all tillit til styresmaktene og ser ingen annen løsning enn regimets fall. Vestlige land må støtte det iranske folkets kamp for demokratiske rettigheter. Å opprettholde dagens politikk vil bare styrke regimets makt.

Masoud Rajavi, leder av den største iranske motstandsbevegelsen NCRI, har lenge advart om regimets fall. Tapet av viktige allierte er et alvorlig slag for Khamenei, som mister kontrollen. Rajavi understreker at folket må være klart for en fullstendig oppstand for å sikre en demokratisk revolusjon i Iran.

Vestlige land må forlate sin mislykkede Iran-politikk. Tiden er inne for en ny strategi som utelukker Irans destabiliserende innflytelse. Fremtiden for Midtøsten er knyttet til folkets kamp, og bare en samlet innsats kan bringe varig endring.

Kamal Khoshnood

Iranske Politiske Fanger for Fritt Iran (IPFFI)

Read Entire Article