Var klar for Manchester United - så fikk Moyes sparken

1 week ago 7



Toni Kroos har vunnet Champions League fem ganger med Real Madrid, men historien hadde blitt en helt annen om utskjelte David Moyes hadde fått fortsette som manager i Manchester United.

Foto: Bernat Armangue / AP / NTB
  • Andreas Hopen, VG

    Andreas Hopen, VG

Publisert: 26.09.2024 15:31 | Oppdatert: 26.09.2024 15:46

– Før jeg signerte for Real Madrid i 2014, hadde jeg en avtale med Manchester United, sier Toni Kroos i podkasten til lillebror Felix «Einfach Mal Luppen», sitert i blant annet Mundo Deportivo og Sport1.

Vi skrur klokken tilbake drøyt ti år. Toni Kroos var fast inventar på midtbanen til Bayern Munchen. Sesongen før, 2012/13-sesongen vant han og det tyske storlaget Champions League, og hele Fotball-Europa ønsket signaturen til tyskeren.

I England var David Moyes inne i sin første og eneste sesong som Manchester United-manager.

Underveis i sesongen reiste skotten til Tyskland og besøkte en av verdens mest ettertraktede fotballspillere: Toni Kroos.

Målet med besøket var å få Bayern Munchen-spilleren til å signere for Manchester United.

– Det var veldig hyggelig for ham å sitte i huset vårt med kona si, forklarer Kroos.

David Moyes

I 2013 ble David Moyes pekt ut som Sir. Alex Fergusons etterfølger. April året etter var han ferdig i klubben. Siden har han vært trener for Real Sociedad, Sunderland og West Ham.

Kroos hadde bestemt seg: Manchester United skulle bli neste stoppested. Men i slutten av april fikk David Moyes sparken på Old Trafford og avtalen falt i grus.

– Så ansatte de Van Gaal, og vi avslo høflig begge to, sier Kroos videre i podkasten.

Resten er historie. Toni Kroos signerte i stedet for Real Madrid etter å ha blitt verdensmester med Tyskland sommeren 2014. Overgangen ble en suksess og Kroos er en av de mest merriterte spillerne de siste ti årene.

Read Entire Article