Vannscooterulykken: Båtfører meldte seg for politiet - er nå siktet

1 month ago 19



To tenåringsgutter fra Stavanger ble søndag funnet døde i sjøen i Hidlefjorden. En båtfører i 30-årene er siktet.

Publisert: 02.09.2024 11:47 | Oppdatert: 02.09.2024 12:08

Saken oppdateres

De to guttene ble funnet i sjøen klokken 14.30 søndag. Noen timer tidligere var en vannskuter med store skader funnet i fjæra på Rossøy ved Fogn, nordøst for stedet guttene ble funnet.

– Det jeg kan si, er at politiet har fått opplysninger om at en båtfører meldte fra til politiet og Hovedredningssentralen (HRS) natt til i går om at han sannsynligvis hadde kjørt på noe i sjøen, uten at melder visste hva dette var. I går leste båtfører i sosiale medier at en vannskuter var funnet med skader, og meldte derfor ifra på nytt, sier politiadvokat Øyvind Bore.

Søk ble deretter iverksatt.

– Det er for tidlig å si noe om hendelsesforløp, men dette er noe vi søker å belyse gjennom etterforskningen. Det er også for tidlig å si noe hva som er årsaken til ulykken, sier Bore.

Avhørt søndag

Den siktede båtføreren ble avhørt søndag. Politiet ønsker ikke si noe om hva som ble forklart der.

– Vi vet ennå ikke hva som har skjedd, eller hvordan og når de to unge mennene som ble funnet omkommet, ble forulykket, sier Bore.

Politiet har beslaglagt mobiltelefonen og båten til båtføreren. Ifølge Bore har mannen fått status som siktet som følge av beslaget.

Funnet av turgåere

Det var et ektepar fra Stavanger som fant vannskuteren.

– Vi gikk tur på Rossøy, og så så vi vannskuteren i fjæra. Den hadde store skader. Jeg koblet den først til en ulykke kvelden før, der en mann var blitt reddet, sier den 46-årige mannen til Aftenbladet.

46-åringen la noe senere ut et bilde av vannskuteren på en facebookgruppe for båtfolk i Ryfylke. Han var også i kontakt med politiet.

Bare 10–15 minutter etter at han la ut bildet, tok en mann kontakt med ham via Messenger.

– Han skrev at han hadde truffet noe med båten sin om natten.

Han anslår at det gikk en times tid før det kom en båt på rundt 40 fot for å hente vannskuteren. Da var klokken rundt 13.15.

Vannskuteren ble slept bort. Aftenbladet kjenner identiteten til båten som hentet vannskuteren. Den tilhører et marint selskap.

Iverksatte ikke søk- eller redningstiltak

Hovedredningssentralen bekrefter at de ved 01.30-tiden natt til søndag fikk melding via politiet fra en privatperson som sa at han trodde han hadde kjørt på noe i sjøen nordvest for Tau.

«Ved mottak ble denne meldingen ikke vurdert til å omfatte andre mennesker, noe som gjorde at det ble ikke iverksatt søk- og redningstiltak», skriver Hovedredningssentralen i en pressemelding mandag formiddag.

I lys av informasjonen som har kommet senere, vil de nå ettergå internt det de har av opplysninger knyttet til meldingen.

«Vi avventer politiets etterforskning for å se om det er en sammenheng mellom meldingen som kom inn natt til søndag og funnet av to omkomne i sjøen senere søndag», skriver Hovedredningssentralen.

Read Entire Article