Utvidet siktelse mot Høiby: Siktet for trusler etter telefonsamtaler

1 month ago 18



Det skjer på bakgrunn av telefonsamtaler mellom Marius Borg Høiby og fornærmede 4. august, får Aftenposten opplyst.

Påtaleleder i Oslo politidistrikt Henriette Taxt Røstadli. Foto: Haakon Mosvold Larsen / NTB

Publisert: 23.08.2024 11:29

Kortversjonen

Siktelsen mot Høiby er utvidet til også å omfatte trusler, som ble kjent i en telefonsamtale mellom fornærmede og Høiby søndag 4. august.

Det får Aftenposten opplyst fredag formiddag. Politiet har sagt at de vil komme med en oppdatering i saken fredag.

– Høiby har ikke tatt stilling til den nye siktelsen. Jeg kan ikke si noe om det før han har gjort det. Det vil skje i et kommende avhør, sier Høibys forsvarer, Øyvind Bratlien, til Aftenposten.

Høiby er fra før av siktet for kroppskrenkelse og skadeverk, noe han selv har innrømmet i en uttalelse til pressen. Han er foreløpig ikke siktet i de øvrige sakene mot ekskjærestene Juliane Snekkestad og Nora Haukland.

Høiby skulle avhøres inne på politihuset på Grønland i Oslo torsdag. Det skjedde ikke, nå tar politiet sikte på å avhøre han en gang i løpet av neste uke. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Onsdag forrige uke kom Høiby med en skriftlig uttalelse til pressen via sin forsvarer. Der innrømmet han at han «utøvde kroppskrenkelser og ødela gjenstander i en leilighet i alkohol- og kokainrus etter en krangel».

Høiby er kronprinsesse Mette-Marits eldste sønn. Han er ikke medlem av kongehuset, men likevel en del av kongefamilien.

Les også

Marius Borg Høiby skal avhøres om vold- og rusanklager. Dette vet vi så langt.

Kronprinsessen sønn skulle opprinnelig inn til sitt første avhør i saken torsdag, men det ble utsatt til neste uke. Årsaken er at Høibys forsvarer var forhindret å stille.

Det var søndag 4. august han ble pågrepet av politiet på Jansløkka skole, rett ved Skaugum hvor han selv og kronprinsparet bor. Han ble siktet for kroppskrenkelse og skadeverk mot en kvinne – som har status som fornærmet i saken.

Taust fra partene

Påtaleleder i Oslo politidistrikt Henriette Taxt Røstadli sa i forrige uke at siktelsen mot Høiby vurderes fortløpende og kan bli utvidet i forbindelse med avhør. Siden har ikke politiet delt noe info.

I en melding til NTB mandag sa Bratlien at det ikke er mulig eller riktig av ham å kommentere enhver ny påstand eller opplysning i mediene.

– Vi kommer tidligst til å kommentere noe mer hvis politiet tar nye formelle skritt i saken, skrev han til nyhetsbyrået.

Etterforsker i to ulike saker

Tirsdag bekreftet politiet at de også har iverksatt etterforskning mot Høiby i to ulike saker, der Juliane Snekkestad og Nora Haukland er fornærmet. Begge er ekskjærester av Høiby.

Politiet ville ikke si hvilket straffebud disse gjelder. Men bistandsadvokatene til de to bekreftet tirsdag at sakene etterforskes som vold i nære relasjoner, etter straffeloven paragraf 282.

Begge de to ekskjærestene har i løpet av den siste uken vært i avhør hos politiet.

Onsdag forrige uke kom Høiby med en skriftlig uttalelse til pressen via sin forsvarer. Der innrømmet han at han «utøvde kroppskrenkelser og ødela gjenstander i en leilighet i alkohol- og kokainrus etter en krangel».

Read Entire Article