USA med Israel-kritikk i FNs sikkerhetsråd

3 hours ago 3



 AP / NTBUSAs FN-ambassadør Linda Thomas-Greenfield. Foto: AP / NTB

USA ber Israel om å gjøre noe med «de katastrofale forholdene» for palestinerne i Gaza.

torsdag 10. oktober kl. 05:38

Den amerikanske FN-ambassadøren Linda Thomas-Greenfield viste til rapporter om elendige forhold sør og sentralt i det krigsherjede palestinske territoriet.

– Disse katastrofale forholdene ble spådd for flere måneder siden. Likevel er det fortsatt ikke tatt tak i dem. Det må endres – nå. Vi ber Israel handle raskt, sa hun i en svært direkte uttalelse da rådet diskuterte den humanitære krisen etter et år med krigføring i kjølvannet av det Hamas-ledede angrepet på Israel 7. oktober i fjor.

Den amerikanske diplomaten sa også at Israel må slutte å forsterke lidelsene ved å begrense tilgangen for nødhjelpsforsyninger.

Israels FN-ambassadør Danny Danon forsvarte landet sitt og sa at Israel ikke har noen restriksjoner på humanitær hjelp.

– Faktisk er 82 prosent av alle forespørsler om samordning av humanitær hjelp blitt godkjent og iverksatt, sier Danon. Samtidig anklager han Hamas for å ta hjelp fra dem som trenger det i Gaza.

Thomas-Greenfield tok også opp en ordre Israel nylig utstedte om at sivile i Nord-Gaza nok en gang må evakueres. Hun sa de må få lov til å komme tilbake for å gjenoppbygge samfunnet.

– Det kan ikke gjøres noen demografiske eller territorielle endringer på Gazastripen, inkludert handlinger for å innskrenke Gazas territorium, sier hun.

Read Entire Article