Ulstein åpner for ekstraordinært landsmøte

1 month ago 13



Lederdramatikk i KrF:

KrFs Dag-Inge Ulstein rykket opp som leder i KrF etter Olaug Bollestad, men nå åpner han døren for at KrF velger ny leder på et ekstraordinært landsmøte.

 Aage Aune / TV 2
Partileder i KrF Olaug Bollestad trekker seg etter krisemøte i partiets sentralstyre. Foto: Aage Aune / TV 2

Publisert 28.08.2024 12:01 Sist oppdatert 22 minutter siden

KrFs sentralstyre holder nytt møte onsdag kveld etter rystelsene på maratonmøtet i forrige uke, som endte med at Olaug Bollestad trakk seg som partileder.

– Vi skal stake ut veien videre, opplyser generalsekretær Ingunn E. Ulfsten om kveldens møte til TV 2.

Dag-Inge Ulstein rykket opp som partileder da Bollestad gikk av, men Ulsteins ledertid kan bli kortvarig. 

Vil ikke bli leder

Ulstein har gjort det klart at han ikke ønsker å være KrFs fremtidige leder, og er imøtekommende overfor de som presser på for at ny leder velges på et ekstraordinært landsmøte.

 Aage Aune / TV 2
LEDERKANDIDAT: Dag-Ingen Ulstein rykket opp som leder etter at Olaug Bollestad trakk seg, men nestleder Ida Lindtveit Røse er het kandidat som fremtidig partileder. Foto: Aage Aune / TV 2

– Det er ikke unaturlig. Det er gode grunner til å mene det, men jeg vil lytte til sentralstyret i dag, der alternativene skal diskuteres. Det viktigste nå er en forankring i partiet, uansett hvem som går inn i rollen, sier han.

Andre kandidater

I en spørrerunde TV 2 gjorde i helgen i sentralstyret og blant sentrale Krf-politikere ble det pekt på et lite knippe aktuelle kandidater. nestleder Ida Lindtveit Røse, tidligere partileder Kjell Ingolf Ropstad og Knut Arild Hareide, samt veteranen Hans Olav Syversen.

Et ekstraordinært landsmøte vil kunne gi nestleder Lindtveit Røse en sjanse til å bli kjent blant velgerne, og få erfaring som partileder før valgkampen setter i gang for fullt, dersom som hun blir valgt.

Ulstein peker på at det uansett kommer til å gå noe tid før et ekstraordinært landsmøte kan gjennomføres på grunn av frister internt i partiet.

– Det kan først gjennomføres nærmere jul, anslår han.

– Er det ikke er krise at det bare er én lederkandidat, Lindtveit Røse, i tillegg til at noen vil blåse liv i de gamle?

– Jeg tror alle har respekt for at valgkomiteen legger opp et løp med mulighet til å snakke om kandidater etter hvert, sier Ulstein.

Det er ikke lagt opp til noe pressekonferanse etter sentralstyremøtet mandag kveld, opplyser han.

Read Entire Article