Uenighet etter Bodø/Glimts «mini-kollaps» – ekspert peker på byttene

1 month ago 22



(Bodø/Glimt – Røde Stjerne 2–1) I første halvdel av andre omgang var det enveiskjøring mot bortelagets mål. Så skjedde det noe.

Kjetil Knutsen på sidelinjen under den første av to avgjørende playoffkamper i Champions League-kvalifiseringen. Foto: Mats Torbergsen / NTB
  • Mats Arntzen, VG

    Mats Arntzen, VG

Publisert: 21.08.2024 07:08

Det var nemlig fullt fortjent at Bodø/Glimt ledet 2–0 mot serbiske Røde Stjerne – etter scoringer av Odin Bjørtuft og Isak Dybvik Määttä.

Gang på gang rullet gultrøyene opp farlige angrep mot målet til Røde Stjerne. Men etter 2–0-målet så endret kampen karakter.

Røde Stjerne hadde knapt fått låne ballen, men tok plutselig over initiativet og skapte trykk mot Glimt-målet. Til slutt glapp nullen nok en gang på Aspmyra da Ognjen Mimović reduserte et kvarter før slutt.

Det kan bli kostbart når Champions League-skjebnen avgjøres i returoppgjøret i Beograd om en uke.

– Fakta når vi summerer opp er at vi mister litt momentum, spesielt de siste 15 minuttene. Det blir en veldig åpen kamp av flere årsaker, oppsummerer Glimt-trener Kjetil Knutsen på pressekonferansen etter kampen.

 Kjetil Knutsen etter kampen. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Noen minutter tidligere hadde han vært hos TV 2, hvor fotballekspert Morten Langli mente at Knutsen ikke hadde full klaff med grepene fra sidelinjen.

– Etter byttene mistet dere kanskje litt fasongen og fikk litt strekk i laget, samtidig som Røde Stjerne byttet seg bedre og presset høyere, sa Langli.

I et dobbeltbytte ble indreløper Sondre Brunstad Fet og målscorer Isak Dybvik Määttä og erstattet av Ulrik Saltnes og hjemvendte Philip Zinckernagel.

– Vi har momentum, leder 2–0 og bytter nye spillere. Det blir litt at noen vil frem, mens noen vil bli. Sånn blir det med nye ansikter. Samtidig blir vi litt passive i forsvarsspillet. Det er naturlig når man leder 2–0 og føler man har overtak, så kommer de litt på oss, sier Zinckernagel til VG.

 Isak Dybvik Määttä blir erstattet av Philip Zinckernagel, som sist herjet for Bodø/Glimt i 2020. Foto: Mats Torbergsen / NTB

VG spør Knutsen om han burde ha ventet fem eller ti minutter med å gjøre byttene.

– Sånn vil det alltid være. Vi må også se totalbelastningen på Brunstad Fet og Isak. Jeg føler ikke det bare er byttene. Jeg føler at det blir litt at vi ikke håndterer det motstanderne gjør godt nok, svarer Glimt-treneren.

Spillerne hadde flere ulike teorier om hvorfor Røde Stjerne tok over initiativet etter 2–0-scoringen.

– Det er vanskelig å si. Det er kanskje litt psykologien i fotball. Vi må lære av det, sier Glimt-stopper Jostein Gundersen til VG.

– Godt spørsmål. Vi blir litt unøyaktige og begynner å ta alle kontringer. Vi stresser opp vårt eget spill unødvendig, mener Patrick Berg.

– Det blir veldig åpent, så mister vi ballen litt lett. Samtidig som de presser høyere. Da blir det strekk i oss, sier Odin Bjørtuft.

Tirsdagens kamp var den første av to playoffkamper. Vinneren sammenlagt går til gruppespillet i Champions League. Returoppgjøret spilles i Beograd onsdag om en uke.

Read Entire Article