TV 2: Kronprinsen fortsatt taus om Høiby: – Ikke tid og sted

3 weeks ago 13



 Thomas Fure / NTBIKKE NÅ!: Kronprins Haakon var ikke villig til bredt å kommentere bråket rundt hans stesønn Marius Høiby torsdag formiddag. Foto: Thomas Fure / NTB

Kronprins Haakon ønsket ikke å svare på spørsmål om Marius Høiby under sitt besøk på Freia sjokoladefabrikk torsdag formiddag. Men han har tidligere innrømmet kunnskap om sakskomplekset.

torsdag 19. september kl. 13:08

– Nå er siktelsen mot Marius Borg Høiby utvidet. Hvordan ser kronprinsen på alvorlighetsgraden for det?

– Jeg tror ikke det er tid og sted for å si mer om det nå, sier Kronprins Haakon til TV 2.

Kun én gang har Kronprinsen kommentert bråket rundt Marius Høiby, i slutten av august. På spørsmål om Kongehuset var kjent med at Høiby har innrømmet et rusproblem, svarte kronprinsen den gangen dette:

– Det er klart vi står tett på. Vi har visst det Marius har fortalt oss, og visst om en del av disse problemkompleksene.

Les også: Utvider siktelsen mot Marius Borg Høiby (27)

 Thomas Fure / NTBKUN PÅ BESØK: Sammen med LO-leder Peggy Hessen Følsvik fikk kronprins Haakon omvisning på Freia sjokoladefabrikk i Oslo torsdag formiddag. Foto: Thomas Fure / NTB

Da kommenterte kronprinsen også hvorvidt sakene rundt Marius Høiby kan være med å svekke tilliten til det norske kongehuset.

– Det er klart at alle sånne saker har innvirkning på hvordan folk tenker. Samtidig er monarkidebatt noe vi følger med på, men som jeg tenker det er bedre at det er opp til andre å kommentere, sa han.

Les også: Marius Borg Høiby (27) er løslatt

Marius Høiby ble sist fredag pågrepet på en hytte på Skeikampen, men løslatt dagen etter.

Politiet valgte likevel å utvide siktelsen mot ham og er nå siktet for vold i nære relasjoner mot to av ekskjærestene sine, Juliane Snekkestad (29) og Nora Haukland (27).

Fredag ble Høiby pågrepet på en hytte på Skeikampen, men løslatt dagen etter.

Han er også siktet for to voldshandlinger mot sin siste kjæreste. Det var denne hendelsen, natt til 4. august i år, som satte i gang etterforskningen av Marius Høiby.

Han har tidligere offentlig beklaget og innrømmet vold mot kvinnen i hennes leilighet denne natten.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Read Entire Article