– Trump sørget for stabilitet da han var president

5 days ago 10



Visepresidentdebatten:

Dette er høydepunktene fra debatten mellom Donald Trumps visepresidentkandidat J. D. Vance og Kamala Harris' makker Tim Walz.

 CHarly Triballeau / AFP / NTB
EN AV DEM VINNER: Senator J. D. Vance blir visepresident dersom Donald Trump vinner valget, mens Tim Walz blir det dersom Kamala Harris vinner. Natt til onsdag møttes de til debatt i New York. Foto: CHarly Triballeau / AFP / NTB

Publisert 02.10.2024 03:10 Sist oppdatert nå

Akkurat nå debatterer J. D. Vance mot Tim Walz direkte på CBS i USA. Dette er visepresidentkandidatene til henholdsvis Donald Trump og Kamala Harris.

Hver kandidat får to minutter til å svare på et direkte spørsmål fra programlederne, mens den andre kandidaten deretter får to minutter til å svare.

– Opp til Israel

Det første spørsmålet kandidatene fikk, handlet om Midtøsten, som preges av at Israel og Iran nærmer seg full krig. Walz ble spurt om han vil støtte et angrep fra Israel mot Iran.

Se debatten direkte her:

Walz svarte med å angripe Trump, ved å kalle Republikanernes kandidat uskikket til å være president. Han svarte ikke på spørsmålet.

Vance svarte med at han ville besvare spørsmålet, men først fortelle litt om seg selv. Du kan lese mer om hans bakgrunn her.

– Vi må huske at selv om Walz anklager Trump for å være en kaoskandidat, sørget Trump for stabilitet da han var president. Ingen våget å gjøre noe da, sa Vance.

– Det er opp til Israel å bestemme. Vi må støtte dem i deres beslutning, la han til.

«Rar forskning»

Det neste spørsmålet handlet om klimaendringene. USA har nettopp blitt rammet av en av de verste orkanene på lang tid, hvor minst 160 mennesker har mistet livet på østkysten av USA.

Vance svarte at Trump støtter ren luft og rent vann, men la også til at det er «rar forskning» som konstaterer at CO2-utslipp har bidratt til klimaendringene.

Trump fjernet mer enn hundre miljølover og -reguleringer da han var president fra 2017 til 2021.

Unnviker spørsmålene

Innvandring ble det tredje temaet. Programlederne spurte Vance om han og Trump vil støtte at man skiller barn fra foreldrene sine selv om barna er amerikanske statsborgere.

Vance svarte ikke på dette spørsmålet. Han anklagde i stedet Harris for å la narkotikakartellene operere fritt i USA. Under Trumps periode som president ble foreldre som kom ulovlig inn til USA fratatt barna sine.

Walz ble på sin side spurt om meningsmålinger som viser økende støtte til massedeportasjoner av ulovlige innvandrere. Han svarte heller ikke på spørsmålet.

Read Entire Article