I Jabalia nord i Gaza leter folk etter rester av hjemmene sine i ruinene. Etter 15 måneder med krig, har våpenhvilen mellom Israel og Hamas gjort det mulig for tusenvis av internt fordrevne palestinere å vende tilbake til de hardest rammede områdene.
– Vi har hatt nok krig, nok frykt. Vi hadde begynt å håpe på døden. Det eneste vi ønsker er at krigen skal ta slutt, sier Samia Jamal fra Jabalia til nyhetsbyrået AP.
Nå er hun, og mange med henne, redde for at våpenhvilen mellom Israel og Hamas står i fare.
Trump skaper uro
Den norske legen Geir Stray Andreassen jobber på Det europeiske sykehuset i Khan Younis. Han er pessimistisk med tanke på en forlengelse av våpenhvilen.

Han forteller at matvareprisene nå stiger. Blant annet har prisene på ris og mel tredoblet seg, og utvalget på markedet ble mindre i løpet av tirsdagen.
– I tillegg har vi fått inn pasienter som har blitt skutt av de israelske styrkene utenfor den røde sonen. Dette er urovekkende tegn på hva som kan komme, sier Andreassen til TV 2.
Forhandlingene om den andre fasen av våpenhvilen, som innebærer utlevering av samtlige gjenlevende israelske gisler og en rekke fengslede palestinere, skulle starte i forrige uke.
Istedenfor har beskyldninger om brudd på avtalen kommet fra begge sider.
Frist til lørdag
Den sjette utvekslingen av fanger og gisler skal etter planen skje på lørdag, men mandag denne uken sa Hamas at de utsatte løslatelsen av israelske gisler. Israel truet da med å gjenoppta krigføringen på Gaza.
Dagen etter sa Hamas at de skal overholde sine forpliktelser i våpenhvileavtalen, men fremholdt at Israel handler i strid med avtalen.
Samtidig har USAs president Donald Trump skapt uro med sine uttalelser om at våpenhvilen må avsluttes dersom ikke Hamas løslater alle gislene på lørdag.
Ifølge planen er det tre gisler som skal løslates da.
– Hvis Hamas ikke returnerer våre gisler innen lørdag klokka 12, vil våpenhvilen ta slutt, og IDF vil gjenoppta intense kamper fram til Hamas er nedkjempet en gang for alle, sa Netanyahu i en uttalelse etter å ha møtt sitt sikkerhetskabinett tirsdag.
– Åpne portene til helvete
Netanyahu sa ikke hvorvidt han krever at alle gislene løslates på lørdag, eller om han bare krever at Hamas slipper fri de tre som er avtalt i tråd med våpenhvilen.

Hans finansminister Bezalel Smotrich ber imidlertid statsministeren om å «åpne portene til helvete» hvis ikke Israel får tilbake «alle gislene innen lørdag».
– Ingen flere faser, ingen flere spill, sier Smotrich, som tilhører ytterste høyrefløy i koalisjonsregjeringen.
Finansministeren krever videre om en slutt på all humanitær hjelp og «full okkupasjon av Gazastripen».
Også i Israel er det mange som frykter at utviklingen de siste dagene vil føre til at våpenhvilen ryker.
For familiene til de gjenværende gislene vil det kunne bety at deres kjære ikke får komme hjem.
– Brikker i Netanyahus' spill
Tirsdag samlet demonstranter seg flere steder i Israel, med en klar beskjed til Netanyahu om at våpenhvilen må fortsette.

– Dessverre er vi alle brikker i Netanyahus og myndighetenes spill. Vi er ikke myndighetene, vi støtter ikke det de gjør. Vi ønsker at våre folk skal komme hjem igjen til familiene sine, sier demonstranten Avigail Tielmor til Reuters.
Meklere fra Qatar og Egypt jobber intensivt for å løse krisen rundt våpenhvileavtalen i Gaza, sier en palestinsk kilde til nyhetsbyrået AFP.
– Meklere fra Qatar og Egypt er i kontakt med amerikansk side. De jobber intensivt for å løse krisen og tvinge Israel til å implementere den humanitære protokollen i våpenhvileavtalen og starte forhandlinger for den andre fasen, sier kilden, som uttaler seg anonymt.

Tidligere rådgiver for USAs team i forhandlingene mellom Israel og Hamas, Laura Blumenfeld, sier imidlertid til Sky News at akkurat nå er Trump som en elefant i en porselensbutikk.
– Han er et uromoment i forhandlingene, sier hun til Sky News.
Blumenfeld sier det har kommet en utålmodighet inn i forhandlingene, og at det kan slå uheldig ut.
– Å være utålmodig når man jobber med en avtale er farlig, for det kan få en til å overreagere og gape over for mye.