Tror denne uttalelsen røper kronprinsparets plan

1 month ago 22



Prinsessebryllup i Geiranger:

En nigeriansk prinsesse har sagt at hun kommer i bryllupet til Märtha Louise. Én liten detalj i en uttalelse fra kongehuset, kan ha røpet kronprinsparets planer.

KLARE FOR BRYLLUP? Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon er egentlig selvskrevne som bryllupsgjester når Märtha Louise gifter seg. Men etter stormen de har stått i, har flere lurt på om de kommer. Foto: Haakon Mosvold Larsen / NTB
KLARE FOR BRYLLUP? Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon er egentlig selvskrevne som bryllupsgjester når Märtha Louise gifter seg. Men etter stormen de har stått i, har flere lurt på om de kommer. Foto: Haakon Mosvold Larsen / NTB

Publisert 22.08.2024 06:36

Bryllupet til prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett får stor oppmerksomhet. De to gir hverandre sitt ja i Geiranger lørdag om litt over en uke.

Da er det ventet flere kjendiser på gjestelisten. Underholdningsbladet Hello Magazine har sikret seg rettighetene for en ukjent sum.

I tillegg skal bryllupet trolig dokumenteres av et TV-team.

 Jan-Petter Dahl / TV 2
GIFTEKLARE: Prinsesse Martha og Durek Verrett på plass i Geiranger forrige uke. Foto: Jan-Petter Dahl / TV 2

Hva – og ikke minst hvem – vi kommer til å se i Geiranger, er fortsatt uklart. Det er ventet at en rekke kjente og kongelige er invitert.

Etter at kronprinsesse Mette-Marits sønn, Marius Borg Høiby, ble pågrepet og siktet for vold, har flere lurt på om kronprinsparet har tenkt til å komme.

Kan være bekreftelsen

TV 2s kongehusekspert Ole-Jørgen Schulsrud-Hansen mener nå at kongehuset kan ha røpet seg. I en uttalelse til NTB om den kommersielle avtalen med Hello Magazine, skrev de nemlig:

 Lise Åserud / NTB
SØSKEN: Kronprinsparet sammen med kronprinsens storesøster, Märtha Louise, i 2018. Foto: Lise Åserud / NTB

– Kongehusets medlemmer har reservert seg fra å bli tatt bilde av og bli filmet av disse to mediene, i de tilfellene der pressen for øvrig ikke har tilgang.

Den uttalelsen bet Schulsrud-Hansen seg merke i:

– Det er ingen åpen bekreftelse, men det kan tyde på at også kronprinsparet planlegger å komme i bryllupet, sier kongehuseksperten til TV 2.

Han får støtte av Nettavisens kongehusekspert Tove Taalesen – som i en årrekke jobbet i hoffet.

Lurer på om kronprinsparet orker

Men hun åpner likevel for at de kan velge å holde seg hjemme.

– Jeg tror jo at kongeparet kommer, og at kronprinsfamilien er invitert. Om de kommer? Det skjer jo nye ting fra dag til dag i saken mot Marius Borg Høiby, så det er nok litt avhengig av hva som skjer der, sier Taalesen til TV 2.

– Om de orker å feire bryllup med dokumentarskapere og kjendismagasiner til stede.

 Sameer al-Doumy / AFP / NTB
PÅ TUR: Kronprinsparet var til stede i Paris-OL, selv om kronprinsesse Mette-Marit måtte utsette sin avreise på grunn av saken mot sønnen. Foto: Sameer al-Doumy / AFP / NTB

Hun understreker at det i utgangspunktet ville ha vært veldig rart om kronprinsparet uteble fra bryllupet.

– Jeg håper de kan sette fokus på en hyggelig begivenhet i Geiranger heller enn å oppleve flere skandaler. Men jeg regner med at det har vært en tøff tid, så jeg ville ikke tenkt at det var rart å velge å være hjemme hvis man ikke har lyst til å eksponeres.

Nigeriansk prinsesse kommer

TV 2 har bedt kongehuset om en kommentar – og spurt om kronprinsparet skal i bryllupet, men har ikke fått svar.

 Kong Frederik av Danmark er en mulig gjest i bryllupet. Her fotografert på prinsessebryllup i Sverige i 2013, da han fortsatt var kronprins, sammen med sine norske familiemedlemmer prinsesse Märtha Louise, kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon.
KANSKJE KOMMER KONGEN: Kong Frederik av Danmark er en mulig gjest i bryllupet. Her fotografert på prinsessebryllup i Sverige i 2013, da han fortsatt var kronprins, sammen med sine norske familiemedlemmer prinsesse Märtha Louise, kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon. Foto: Adam Ihse / NTB

Det er imidlertid begynt å komme noen få drypp fra gjestelisten.

– Det er en nigeriansk prinsesse som kommer, og det kan jo komme noen overraskelser fra Danmark eller Sverige. Vi får jo håpe at noen av de utenlandske familiemedlemmene i kongehusene kommer, sier Taalesen.

Den nigerianske prinsessen som har varslet sin ankomst, er ifølge Se og Hør Keisha Omilana av Ipetu-Ijesha (38). Hun har kommentert på et bilde Verrett har lagt ut fra en båttur i Oslofjorden.

– Ser fram til å se dere begge om noen få uker.

Superstjerne kommer ikke

Verrett har for øvrig bekreftet at en av parets mest kjente venner, Hollywood-stjernen Gwyneth Paltrow, ikke kommer. Hun får ikke tid fordi sønnen Moses skal begynne på college.

 Jan-Petter Dahl  / TV 2
KLAR FOR FEST: Märtha Louise og Durek Verrett skal gifte seg i Geiranger. Foto: Jan-Petter Dahl / TV 2

– Det har vært veldig vanskelig for både hennes og min familie, at hun ikke kan kommem sier Verrett i podkasten «Stavrum & Eikeland». Der røper han også at prins Harry og Meghan ikke kommer.

Taalesen mener det nå begynner å komme bekreftelser – og at det trolig kommer mer snart.

– Plutselig har gjester begynt å bekrefte at de er invitert. Det må de ha gjort fordi de har fått lov av prinsessen og Durek til å snakke om det.

Read Entire Article