Transkvinne drept etter ny anti-LGBTQ+-lov i Georgia

4 hours ago 5



Det er ennå ikke kjent om drapet har sammenheng med lovendringen.

 Privat / InstagramKesaria Abramidze (37) ble drept. Foto: Privat / Instagram
fredag 20. september kl. 01:26

Kortversjonen

  • Georgia har vedtatt en lov som blant annet forbyr ekteskap mellom likekjønnede og kjønnsbekreftende behandling
  • Dagen etter ble den kjente transmodellen Kesaria Abramidze drept. Det er ikke kjent om drapet knyttes til lovendringen, men hendelsen skaper sterke reaksjoner
  • En 26 år gammel mann har blitt arrestert for drapet

Georgias parlament har godkjent en omfattende lovgivning som inkluderer forbud mot ekteskap mellom personer av samme kjønn, adopsjon av barn av samkjønnede par og offentlig støtte og fremstilling av LGBTQ+-relasjoner og personer i media, ifølge nyhetsbyrået AP.

Det forbyr også kjønnsbekreftende behandling og endring av kjønnsbetegnelser i offisielle dokumenter.

Onsdag, dagen etter loven ble vedtatt, ble modellen Kesaria Abramidze (37) drept. Hun var en en kjent transkvinne og har omtrent en halv million følgere på Instagram.

Hun representerte Georgia i Miss Trans Star International i 2018.

Abramidze skal dødd etter å ha blitt knivstukket i sin egen leilighet. Om drapet kan knyttes til lovendringen er ennå ukjent, ifølge The Guardian.

 Kesaria Abramidze / InstagramFoto: Kesaria Abramidze / Instagram

En 26 år gammel mann er arrestert for drapet på 37-åringen, skriver det georgiske Interpessnews. Ifølge nyhetsbyrået skjedde drapet etter en krangel.

– Et forferdelig mord! En benektelse av menneskelighet! Forhåpentligvis vil drapet på denne vakre unge kvinnen i det minste tjene til å gjøre oss mer humane og kristne, har Georgias president, Salome Zurabishvili, uttalt, ifølge Daily Mail.

– Trekk tilbake lovgivningen

Drapet har skapt reaksjoner verden over.

Michael Roth, leder av det tyske parlamentets utenrikskomité, skriver følgende på X:

– De som sår hat vil høste vold. Kesaria Abramidze ble drept. Bare en dag etter at det georgiske parlamentet vedtok anti-LGBTI-loven.

– Jeg er dypt i sjokk og ber det regjerende partiet «Georgiske marerittet» om å umiddelbart trekke tilbake den skammelige loven, fortsetter ham.

Josep Borrell, EUs toppdiplomat, kom onsdag med en oppfordring:

– Det georgiske parlamentet har vedtatt lover om "familieverdier og beskyttelse av mindreårige" som vil undergrave grunnleggende rettigheter og øke diskriminering og stigmatisering. Jeg oppfordrer Georgia til å trekke tilbake denne lovgivningen, som ytterligere vil avspore landet fra dets vei mot EU.

Tidligere i år skapte den såkalte «Russland-loven» store reaksjoner i Gerogia. Loven tvinger georgiske selskaper og organisasjoner til å oppgi sine bindinger til utlandet.

President Zurabishvili lovet tidligere å nedlegge veto mot loven, men det regjerende partiet Georgian Dream har et flertall som er tilstrekkelig til å overstyre et veto.

Se hvordan protestene mot den omstridte «Russland-loven» var:

Read Entire Article