Til kamp mot kriminelle i skolen

1 month ago 18



Ungdomskriminalitet:

Regjeringen vil sette av 100 millioner kroner for å hindre at gjengkriminelle får fotfeste i skolene.

 Per Haugen / TV  2
UT AV SKOLEN: Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun (Ap) og justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) vil bruke 100 millioner kroner på å forebygge ungdoms- og gjengkriminalitet i skolene. Foto: Per Haugen / TV 2

Publisert 16.09.2024 06:35

– Den mest treffsikre forebyggingen er å forhindre at barn begår kriminalitet første gang, eller søker tilhørighet i kriminelle miljøer. Skolen skal ikke være en arena for kriminell virksomhet eller rekruttering, sier kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun, som har fått ansvaret for å iverksette arbeidet.

Krim blir hovedsak

70 millioner kroner skal brukes for å opprette beredskapsteam for å forebygge utfordringen med barne- og ungdomskriminalitet i de mest utsatte områdene i Norges største byer. 

I tillegg settes det av 30 millioner i tilskudd til egne skolemiljøteam. 

Brenna om kriminelle barn: – Foreldrene må følge med

Tilskuddet er en del av en budsjettlekkasje, og kommer uka etter at Høyre la frem sitt forslag til valgprogram neste år, der partiet pekte på kriminalitetsbekjempelse som er en av Høyres hovedsaker foran valget neste år. 

Regjeringens beredskapsteam skal bestå av kompetente fagpersoner, miljøarbeidere, barnevern og andre yrkesgrupper med kompetanse på forebyggende arbeid.

Og regjeringspartiene vil starte arbeidet i de store byene. 

– Vi har sett store utfordringer med ungdomskriminalitet i Oslo, Kristiansand, Bergen og andre store byer. 

– Vi vil sikre målrettede tiltak der vi ser at statistikken går i feil retning, og vi har også sett kriminelle organisere seg i flere byer, sier justisminister Emilie Enger Mehl. 

Høyre vil sette fotlenke på barn – har ikke satt noen nedre grense

Samarbeid

De forebyggende teamene skal samarbeide tett med kommunene og politiet, som ofte har best oversikt over de mest utsatte miljøene. 

Nessa Nordtun vil iverksette tiltakene allerede fra i høst.

Kunnskapsministeren tror beredskapsteamene og skolemiljøteamene vil bli godt mottatt av lærerne i skolen.

– Jeg tror lærerne blir glade for å få flere ressurspersoner å spille på. De er jo opptatt av å skape best mulig læring, så de vil nok mene at dette er en riktig satsing, sier Nessa Nordtun til TV 2.

Read Entire Article