TikTok saksøkes for å skade unge brukere

2 hours ago 3



 Dado Ruvic / Reuters / NTB Foto: Dado Ruvic / Reuters / NTB

13 amerikanske stater og District of Columbia saksøker plattformen.

tirsdag 8. oktober kl. 18:08

Kortversjonen

  • 13 amerikanske delstater og District of Columbia saksøker TikTok for å ikke beskytte unge brukere
  • De anklager TikTok for å bruke vanedannende teknologier som fører til psykologiske skader
  • TikTok avviser anklagene og hevder at de tilbyr sterke sikkerhetstiltak for unge brukere

Søksmålene, som ble innlevert tirsdag, anklager den populære sosiale medieplattformen for å skade og ikke beskytte unge mennesker, melder nyhetsbyrået Reuters.

Delstatene hevder at TikTok bevisst bruker vanedannende programvare designet for å holde barn foran skjermen så lenge og ofte som mulig. De anklager også appen for å gi et feilaktig bilde av hvor effektiv algoritmen deres er.

– TikTok dyrker sosiale medier-avhengighet for å øke selskapets fortjeneste, sier Californias justisminister Rob Bonta i en uttalelse.

Bilde av Rob BontaRob Bonta

Justisminister i California

New Yorks justisminister Letitia James påpeker at unge mennesker sliter med mental helse på grunn av sosiale medieplattformer som TikTok.

I søksmålet fra District of Columbia mente de at algoritmen svekker dopaminen i hjernen, ifølge nyhetsbyrået AP.

De mener algoritmen ble skapt for å være avhengighetsskapende slik at selskapet kunne fange mange unge brukere i overdreven bruk og holde dem på appen i timevis.

Ifølge søksmålet gjør TikTok dette til tross for at de vet at disse atferdene vil føre til "dype psykologiske og fysiologiske skader", som angst, depresjon, kroppsbildeforstyrrelser og andre langvarige problemer.

Hva tenker du?Mener du at TikTok skader unge brukere?aJabNeicUsikker

TikTok avviser anklagene og sa forrige uke at de er sterkt uenige i påstandene om at de ikke beskytter barn. Selskapet hevder de tilbyr robuste sikkerhetstiltak for tenåringer og foreldre, skriver Reuters.

Read Entire Article