Tidligere fotballproff siktet for mafiavirksomhet

1 month ago 23



Opplysninger til TV 2:

En tidligere fotballspiller ble i sommer pågrepet i Nederland og utlevert til Norge. Politiet tror ifølge TV 2s opplysninger at han er del av et organisert nettverk.

 Jan-Petter Dahl  / TV 2
DEN STORE SCENEN: Den narkotikasiktede mannen var lenge et kjent ansikt på toppnivå i norsk fotball. Foto: Jan-Petter Dahl / TV 2

Publisert 20.08.2024 08:06

Saken oppsummert

  • Nordmannen, tidligere toppfotballspiller, er siktet for grov narkotikaovertredelse og etter «mafiaparagrafen», som indikerer kriminalitet i gruppe.
  • Minst fem personer er knyttet til saken, inkludert en med tett relasjon til fotballspilleren. Hans advokat, Alexander Greaker, har ikke kommentert siktelsen.
  • Mannen ble pågrepet i Amsterdam 28. juni, og utlevert til Norge 11. juli, og har siden sittet i varetekt, delvis isolert, grunnet frykt for bevisforspillelse.
  • Politiet har gjort et stort narkotikabeslag som de mener var ment for videresalg, men detaljer om stofftypen er ikke offentliggjort.

Oppsummeringen er laget med kunstig intelligens (KI) fra OpenAI. Innholdet er kvalitetssikret av TV 2s journalister.

Nordmannen, som i årevis har spilt fotball på det høyeste nivået i Norge, er siktet for grov narkotikaovertredelse. 

Mannen er også siktet etter den såkalte «mafiaparagrafen» i straffeloven, ifølge TV 2s opplysninger.

Det innebærer at politiet mener at kriminaliteten har skjedd i en gruppe, og TV 2 er kjent med at minst fem personer knyttes til den samme saken. En av dem har en tett relasjon til fotballspilleren.

Forsvareren hans, advokat Alexander Greaker, ønsker foreløpig ikke å svare på noen spørsmål om saken. TV 2 er derfor ikke kjent med hvordan han stiller seg til siktelsen. 

Pågrepet i Nederland 

Nordmannen ble pågrepet i Amsterdam i Nederland 28. juni i år. Den 11. juli ble han utlevert til Norge. Siden har han sittet i varetekt. 

 Håkon Mosvold Larsen / NTB
TAUS: Advokat Alexander Greaker vil ikke svare på hvordan hans klient ser på den alvorlige siktelsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

I to uker satt mannen helt isolert fra andre innsatte.

Bakgrunnen for varetektsfengslingen er, slik TV 2 forstår det, at politiet frykter at den tidligere fotballspilleren vil kunne ødelegge bevis dersom han løslates nå.

Særlig handler dette om at det er flere siktede, at politiet ikke har helt kontroll på rollefordelingen, og at de mener eks-fotballspilleren har god oversikt over saken og dermed mulighet til å skade etterforskningen. 

Stort beslag

TV 2 er kjent med at politiet har gjort et større narkotikabeslag i saken, men er ikke kjent med hvilke narkotiske stoffer det er snakk om.

 John Thys / AFP via NTB
PÅGREPET HER: Politiet i Amsterdam pågrep den norske mannen i sommer. Foto: John Thys / AFP via NTB

Slik TV 2 forstår det, er beslaget såpass stort at politiet mener det er ment for videresalg. 

Heller ikke disse opplysningene ønsker fotballspillerens advokat å kommentere.

TV 2 har vært i kontakt med politiadvokat Knut Inge Stavang, som møtte i det forrige fengslingsmøtet der retten bestemte at siktede skulle sitte fire nye uker i varetekt. 

Stavang sier at han ikke kan kommentere saken på nåværende tidspunkt. 

Read Entire Article