Tennisverdenen i sorg – svensk profil døde bare 59 år gammel

1 month ago 17



Den svenske tennisprofilen Peter Lundgren er død, bare 59 år gammel. – Han var elsket av alle, sier legenden Björn Borg.

Peter Lundgren (t.h.) var Roger Federers trener første gang sveitseren vant Wimbledon. Foto: ROBIN HUME

Publisert: 23.08.2024 10:34 | Oppdatert: 23.08.2024 10:51

Lundgrens familie har i sosiale medier bekreftet bortgangen til den tidligere tennistoppen og stjernetreneren.

Ved siden av sin egen karriere, som inneholdt tre ATP-seirer, gjorde Lundgren seg bemerket som trener for store internasjonale spillere som Roger Federer, Marat Safin og Stanislas Wawrinka.

– Jeg hørte at han hadde gått bort. Peter Lundgren var en fantastisk person med et stort hjerte og mye humor. Han var en veldig god venn. Han var elsket av alle. Han vil bli savnet i tennisverdenen, sier Björn Borg til Aftonbladet.

Lundgren var blant de svenske spillerne som fulgte i kjølvannet av Borgs enorme karriere. Han spilte sammen med store navn som Stefan Edberg og Mats Wilander.

Den avdøde tennisprofilen var som best nummer 25 på verdensrankingen.

Nyhetsbyrået TT skriver at Lundgren flyttet hjem til Sverige i 2020 etter å ha oppholdt seg utenlands i mange år.

Ifølge Aftonbladet måtte han i fjor høst legges inn på sykehus som følge av at han mistet følelsen i begge beina. Årsaken skal ha vært at han led av diabetes.

Etter å ha brukket beinet i eget hjem ble det så oppdaget en infeksjon på sykehuset. Den tvang legene til å amputere Lundgrens ene fot. Det skjedde også i fjor høst, ifølge avisen.

Nå har tennisprofilen gått ut av tiden, kun 59 år gammel.

«Hvil i fred, pappa. En av de største har dessverre forlatt oss altfor tidlig. En trener, spiller, venn og far. En inspirasjon og hjelpende hånd for mange, både på og utenfor banen. Avtrykket du har satt og minnene vil alltid leve videre», skriver sønnen Lukas Lundgren i sosiale medier ifølge Expressen.

Read Entire Article