Ten Hag kritisk til kampbelastningen: – Finnes en grense

2 weeks ago 7



Manchester United-manager Erik ten Hag er den siste i rekken av profiler som er kritisk til mengden kamper i internasjonal fotball.

 Erik ten Hag mener det er uunngåelig at spillere blir skadet på grunn av kampbelastningen. Foto: Martin Rickett / Pa Photos / NTB
  • Andreas Hopen, VG

    Andreas Hopen, VG

Publisert: 25.09.2024 09:37 | Oppdatert: 25.09.2024 09:50

– Det er for mange kamper og for mange turneringer. Det er helt klart, sa Erik ten Hag på pressekonferansen før de skal møte nederlenderens gamleklubb Twente onsdag.

Manchester United-manageren slutter seg til rekkene. For en uke siden var Manchester City-stjerne Rodri ute og sa det samme. Noen få dager senere vred han seg i smerte og ble byttet ut med det som ifølge Marca er en alvorlig kneskade.

Rodris lagkamerat i Manchester City Manuel Akanji har uttalt det samme denne høsten. Han trakk da frem det nye Champions League-formatet.

– Det er kanskje bra for det kommersielle, men det finnes en grense. Det er nesten uunngåelig at spillere blir skadet på grunn av belastningen fra så mange kamper, forklarte ten Hag videre.

Gruppespillet i de europeiske turneringene har fått to kamper ekstra fra og med denne sesongen. Tidligere spilte klubbene seks gruppespillskamper. Tallet er nå åtte. I tillegg er klubb-VM flyttet fra vinteren til sommerpausen.

– Til syvende og sist er det økonomisk. Vi er profesjonelle, så inntektene må komme, men vi må balansere dette, mener Manchester United-manageren.

https://@vgno/vgtv-stories?playlistId=XXKQ5XTZY9TVf99cQw0Pg0dN

14. september spilte Manchester United sin første kamp etter landslagspausen. Frem til neste landslagspause 7. oktober vil de ha spilt syv kamper på 22 dager.

I juni gikk spillerorganisasjonen PFA til søksmål mot UEFA på bakgrunn av den tettpakkede fotballkalenderen. Real Madrid-sjef Carlo Ancelotti fortalte den gang at han vurderer å gi spillerne fri

– Spillerne trenger hvile. Vi vurderer å gi spillere en uke fri så de kan besøke familien sin. Spesielt spillere som også spiller for landslaget. De har veldig lite hvile, da de ikke får ferie underveis i landslagspausene, sa Ancelotti den gang.

  • Vil du ha mer fotballstoff? Hør VGs nyeste episode av «Fotballpodden» her:
Read Entire Article