Ten Hag hviler Garnacho etter hardkjøret: – Han trengte en pause

1 month ago 32



(Manchester United - Fulham 1–0) Det er den sterkestes rett, sier United-sjef Erik ten Hag – og derfor må stjerneskuddet Alejandro Garnacho vente.

 Alejandro Garnacho bommet på en astronomisk mulighet da Manchester United slo Fulham 1–0 i serieåpningen. Han hang med hodet, men fikk beskjed av assistenttrener og tidligere storscorer Ruud van Nistelrooy at det ikke var vits. Foto: Martin Rickett / Pa Photos / NTB
  • Jens Friberg, VG

    Jens Friberg, VG

Publisert: 17.08.2024 00:15

– Han trengte den pausen. Vi kunne ikke ta ham med i sesongoppkjøringen, selv om det sannsynligvis ville vært det beste for ham rent fitness-messig, sier ten Hag på VGs spørsmål etter 1–0-seieren over Fulham på Premier Leagues åpningsdag.

Det argentinske stjerneskuddet har startet begge de tellende kampene etter sommeren på benken.

Og i begge har han sett livlig ut når han har kommet inn, selv om denne bommen mot Fulham er som en ripe i lakken å regne:

Etter FA-cupfinalen i mai, der Garnacho scoret ett av Uniteds to mål for å sikre trofeet, reiste han til Copa América med Argentina.

Der ble det med én kamp og så fri, men ifølge ten Hag var det ikke nok med «vanlig» sommerferie.

Argentineren var en usedvanlig viktig spillere for rødtrøyene forrige sesong, og spilte i hele 50 av Uniteds 52 kamper.

– Han er en ung spiller og trengte en pause etter en lang sesong. Derfor kom han senere til sesongoppkjøringen. I tillegg har vi spillere i hans posisjon som spiller veldig bra. Da starter han på benken, sier nederlenderen, stadig til VG.

Han kommer så med en liten lovnad:

– Han kommer til å få sine minutter og sine starter, og det kommer de neste ukene og månedene.

Garnacho scoret Uniteds mål i kampen mot City forrige helg:

Garnacho startet kanskje på benken, men Jadon Sancho kom ikke engang med i troppen.

Briten kom inn i Community Shield-finalen forrige helg. Han er tilbake i United etter låneoppholdet i Dortmund i andre halvdel av forrige sesong.

Dit ble han sendt etter en konflikt med ten Hag.

– Det er den sterkestes rett, og jeg kan bare ha med 20 spillere i troppen. Han var ikke hundre prosent klar for denne kampen, men jeg tok valget om å ha andre spillere på benken, sier ten Hag om hvorfor Sancho var helt utelatt.

Før Premier League-sesongen tok avspark her på Old Trafford fredag kveld, var den nederlandske sjefen klar på at spillerne – laget – rett og slett ikke var helt klare. De hadde ikke hatt nok tid til å finne grunnformen.

Fire og en halv uke er gått siden EM-finalen, og United har hatt store deler av sesongoppkjøringen uten sine nøkkelspillere.

Read Entire Article